NavMenu

U drugu fazu predakceleracijskog programa BoostMe Up ušlo 19 timova - Najbolji imaju mogućnost osvajanja 4.500 EUR

Izvor: Mina Utorak, 14.04.2020. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Za predakceleracijski program BoostMe Up inicijalno se prijavilo 47 timova, od kojih je 19 ušlo u Bootcamp i narednih nekoliko dana će raditi sa regionalnim i evropskim priznatim stručnjacima iz oblasti inovacija.

- Mladi, kreativni, talentovani i inovativni ljudi koje je okupio BoostMeUp program budućnost su inovativnog i poslovnog ambijenta Crne Gore. Zahvaljujući startap idejama koje su ponudili i na čijem će se razvoju intenzivno raditi u narednom periodu, ta budućnost veoma je bliska i izvjesna - navodi se u saopštenju.

Ideje se tiču energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije, ICT-a i usmjerene su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima, što se i u ovim okolnostima pokazuje kao jedan od imperativa na globalnom nivou.

- Okolnosti nastale usljed pandemije virusa korona, izmijenile su uslove rada, pa BoostMeUp timovi koriste prednosti ostanidoma koncepta i projekte predstavljaju posredstvom Zoom aplikacije - dodaje se u saopštenju.

Uprkos tome, dinamika i plan rada ostaju neizmijenjeni pa će 19 timova sa svojim mentorima praktično nesmetano prezentovati, razvijati i usmjeravati projekte ka njihovoj konačnoj realizaciji.

Na kraju Bootcampa biće napravljen još jedan krug selekcije, čiji će rezultat biti prva generacija predakceleracijskog programa. Ona će proći višemjesečni program obuke i savladati sedam ključnih modula, odnosno razvoj i validaciju biznis ideje, razvoj proizvoda, usluga i tržišta, kao i upravljanje biznis projektom.

Moduli se odnose i na marketing, istraživanje i analizu tržišta, pitching odnosno vještine prezentovanja, finansijski menadžment i zaštitu intelektualne svojine.

Tokom Bootcamp-a timovi imaju priliku da rade sa ekspertima iz zemalja članica EU kao što su Tanja Senekovič, Petra Karanikić i Vladimir Nedović, kao i regionalnim ekspertima Majom Miljević i Đorđem Ćelićem.

- Program BoostMeUp je ujedno obezbijedio i podršku BeSME projekta kroz koji su u program uključeni ključni EU ekspert, Phillipe Geffroy iz Francuske, kao i eksperti Alain Kagan, Arnaud Catinot i Jean-Luc Scherer - navodi se u saopštenju.

Prva BoostMeUp generacija, nakon obuke, imaće mogućnost da učestvuje na Western Balkan Startup Forumu 2020 i svoje ideje predstavi uspješnim preduzetnicima i regionalnim biznis anđelima, ali i dobiti infrastrukturnu i finansijsku podršku u iznosu od po 4.500 EUR.

Nacionalni program koji ima za cilj razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema, realizuju Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis, Naučno-tehnološki park i kompanija Amplitudo uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.