NavMenu

U Ulcinju planirana gradnja stambeno-poslovnog kompleksa na više od 3.500 m2 (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 11.05.2021. 15:04
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/ArchiStudio)
Preduzeće Nakaban-F iz Ulcinja planira gradnju stambeno-poslovnog objekta - druga faza, u zahvatu DUP-a Ulcinjsko Polje, a za idejno rješenje objekta investitor je dobio i saglasnost glavnog državnog arhitekte. Prema projektu koji je izradio ulcinjski ArchiStudio, ukupna bruto površina objekta biće 2.817.11m2 bez podrumske etaže, odnosno 3.628.10 m2 sa podrumom.

Projektom je predviđeno da zgrada ima ukupno 38 stanova, od čega 20 dvosobnih i 18 jednosobnih. Spratnost objekta je Po+P+4.

U osnovi podruma predviđena je garaža za parkiranje potrebnog broja vozila za stambeni objekat u koji se ulazi pristupnom kolskom rampom sa sjevero-istočne strane parcele. Osim garaže, u podrumu će biti smještene i vertikalne komunikacije koje vode do stambenih etaža.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/ArchiStudio)
U prizemlju je dio objekta predviđen za poslovne prostore, dok je drugi dio namijenjen stanovanju. Glavni ulaz u stambeni dio je sa sjeveroistočne strane objekta vertikalnim komunikacijama. Predviđeno je da na prizemlju bude šest stanova i to četiri jednosobna i dva dvosobna.

Na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu predviđeno je po osam stanova - četiri jednosobna i četiri dvosobna. Prilikom projektovanja stanova dnevne i spavaće zone su orijentisane tako da je omogućena maksimalna osunčanost u toku dana. Objekat se završava ravnim neprohodnim krovom sa svim potrebnim hidro i termoizolacijama. Glavnom ulazu u stambeni dio objekta se pristupa sa pješačke saobraćajnice pristupnom stazom.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/ArchiStudio)
Sa postojeće i planirane mreže gradske infrastrukture objekat će biti povezan na gradske trase vodovoda i kanalizacije i napojnih kablova električne energije i PTT mreže shodno UT uslovima kao i uslovima nadležnih institucija. Materijali predviđeni za izgradnju objekta u skladu su tehničko-tehnološkim zahtjevima pravilno odabrani kako u smislu kvaliteta, dizajna tako i u smislu ekoloških standarda i energetske efikasnosti objekata.

Stambenom objektu se pristupa sa sekundarne kolsko-pješačke saobraćajnice sa sjeverozapadne strane koja je planirana DUP-om Ulcinjsko Polje. Kolsko-pješačka saobraćajnica je novoprojektovana i planiraće se uz nova investiciona ulaganja. Za parkiranje će se koristiti podrumska etaža na kojoj se može parkirati 19 vozila, kao i 25 parking mjesta na samoj urbanistiĉkoj parceli. To ukupno čini 44 parking mjesta.

Na lokaciji objekta se pojektom predviđa novo ozelenjavanje na slobodnim površinama koje će svojom ulogom likovno unaprijediti lokaciju. Zelenilo je planirano kao zasad travnatih površina sa mjestimičnim sezonskim cvijećem i niskim uređenim zimzelenim rastinjem.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Ulcinj
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.