NavMenu

Kreće realizacija četvrte faze projekta Hiljadu plus - Raspisan tender za banke i investitore

Izvor: eKapija Petak, 28.08.2020. 14:42
Komentari
Podeli
(Foto: creator12/shutterstock.com)
Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozvalo je komercijalne banke i investitore da se prijave za učešće u projektu rješavanja stambenog pitanja za građane po povoljnijim uslovima, u okviru projekta 1000+ stanova - IV faza.

Banke su dužne da dostave odobrenje Centralne banke Crne Gore da mogu da odobravaju stambene kredite fizičkim licima sa rokom dospijeća do 20 godina i ponudu za učešće u projektu.

Ponuda mora da sadrži visinu kamatne stope koja ne može biti veća od 2,99%, fiksno, tokom čitavog perioda otplate kredita, u trajanju do 20 godina; visinu administrativnih troškova, odnosno troškova obrade kreditnog zahtjeva, koji ne mogu biti veći od 0,3% od iznosa odobrenog kredita, ukupan iznos sopstvenih sredstava koji banka namjerava da plasira u projektu i izjavu o uslovima kreditiranja.

Podnošenje ponuda i dokumentacije za učešće u projektu, vrši se u kancelarijama Ministarstva održivog razvoja i turizma, svakim radnim danom u periodu od 9 do 14 časova, od 28. avgusta do 7. septembra 2020. godine.

Više informacija o uslovima učešća u projektu za banke možete vidjeti OVDJE.

Kako je već pomenuto, Ministarstvo je pozvalo i investitore - fizička i pravna lica, ponuđače stambenih objekata, da ponude izgrađene individualne stambene objekte i individualne stambene objekte u izgradnji, koji će biti ponuđeni za prodaju fizičkim licima u okviru projekta.

Kupoprodajna cijena kvadrata neto korisne površine individualnog stambenog objekta, koja se obezbjeđuje kreditnim sredstvima projekta ne može biti veća od 1.100 EUR.

Za učešće u Projektu mogu se ponuditi objekti koji su izgrađeni i/ili projektovani u skladu sa tehničkim propisima, standardima, tehničkim normativima i normama kvaliteta u oblasti izgradnje objekata kojim se razrađuju, odnosno
propisuju uslovi za: stabilnost i trajnost objekata, aseizmičko projektovanje i građenje objekata; zaštitu zdravlja, zaštitu životne sredine i prostora; zaštitu od prirodnih i tehničkotehnoloških nesreća; zaštitu od požara, eksplozija i industrijskih incidenata; toplotnu zaštitu; racionalno korišćenje energije i energetske efikasnosti; zaštitu od buke i vibracija.

Takođe, na konkurs se mogu prijaviti objekti koji su izgrađeni i/ili projektovani u skladu sa odredbama zakona kojim se uređuje izgradnja objekata, kojim su propisani uslovi za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti, i u
skladu sa propisom kojim se uređuje izgradnja objekata i uslovi i način obezbjeđenja nesmetanog pristupa, kretanja, boravka i rada lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom.

Na kraju, projekat se odnosi i na stambene objekte u kojima su ugrađeni drveni parket minimum druge klase, keramika min. druge klase, sigurnosna ulazna vrata, kao i osnovni sanitarni elementi.

Podnošenje ponuda i dokumentacije za učešće u projektu, vrši se u kancelarijama jedinice za implementaciju projekta DOO Project Consulting Podgorica - PROCON, svakim radnim danom u periodu od 9 do 14 časova i to:

- za stambene objekte u izgradnji, od 28. avgusta 2020. godine do 18. septembra 2020. godine;
- za izgrađene stambene objekte od 28. avgusta 2020. godine do isteka roka važnosti svakog dodijeljenog vaučera korisnicima Projekta, odnosno do završetka realizacije projekta 1000 plus .

Fizičko ili pravno lice, ponuđač izgrađenog stambenog objekta, može povući ponudu dostavljanjem pismenog obavještenja Jedinici za implementaciju projekta - PROCON-u.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.