NavMenu

U Crnu Goru stigla vrijedna medicinska oprema

Izvor: eKapija Nedjelja, 29.03.2020. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S. Matić)
U Podgoricu je dopremljen kontigent medicinske opreme koje je crnogorskom zdravstvenom sistemu donirao biznismen Petros Statis, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Šef Kabineta predsjednika Vlade Dragoljub Bulatović ocijenio je da je oprema stigla u pravom trenutku kada su naši postojeći resursi bili na izmaku te da zato da oprema nema cijenu.

- Tri i po tone zaštitne opreme značiće sigurnost za naše zdravstvene radnike, ali i za pripadnike svih službi koje su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa. Prilika je da se u ime Vlade još jednom zahvalim biznismenu Petrosu Statisu što se odazvao ličnoj molbi premijera Duška Markovića, i uz pomoć Mohameda Šajbanija uspio da nam sve ovo obezbijedi u kratkom roku. Ovaj kontigent pomoći je zapravo potvrda da Vlada ima sposobnost, potencijal i odlučnost da zaštiti svakog građanina, svaku porodicu i sve nas od ove opake epidemije - kazao je Bulatović.

Rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo prof. dr Ranko Lazović rekao je na aerodromu da je stigla količina opreme kojom će biti zadovoljene potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema u naredne 3-4 sedmice kada nas čeka vrhunac epidemije.

Medicinska oprema koja je donirana već je raspoređena medicinskim ustanovama širom Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.