NavMenu

Accor širi prisustvo na Balkanu - Potpisan ugovor o franšizi za prvi Pullman Resort & Residences u Crnoj Gori (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 07.03.2023. 14:04
Komentari
Podeli
(Foto: Accor/Liko Soho grupa/Pullman Resort & Residences)
Accor, vodeća svjetska grupa u oblasti ugostiteljstva, proširuje svoj portfolio u Jugoistočnoj Evropi potpisivanjem ugovora o franšizi za Pullman Resort & Residences Bar Montenegro. Zahvaljujući partnerstvu sa Liko Soho grupom, Crna Gora dočekuje prvi hotel premium brenda Accor. Rizort, koji će se nalaziti na samoj obali Jadranskog mora, svoja će vrata za prve goste otvoriti do kraja 2025. godine.

Smješten na Barskoj rivijeri, samo 100m od obale mora, Pullman Resort & Residences Bar Montenegro će biti savršena destinacija za ljetni odmor, saopštili su iz Accora. Gosti ne samo da će koristiti direktan pristup plaži, već će imati i prekrasan pogled sa 11 spratova na Jadransko more sa jedne i planinske vijence sa druge strane.

Hotel će biti dio rizorta mješovite namjene koji će imati brendirane stambene jedinice i dovoljno prateće infrastrukture za goste i za lokalnu zajednicu. Turistima i poslovnim putnicima novi hotel će ponuditi 165 modernih, udobnih i ekskluzivnih soba, sa 244 stambene jedinice.

(Foto: Accor/Liko Soho grupa/Pullman Resort & Residences)
- Izuzetno smo uzbuđeni što možemo da najavimo prvi međunarodni rizort sa pet zvjezdica u Baru, koji će imati proširene sadržaje dovoljne da zadovolje zahtjevne potrebe turista i poslovnih putnika, kao i budućih stanovnika. Potpisivanje ugovora o franšizi za Pullman Resort & Residences Bar Montenegro predstavlja važnu prekretnicu za jedan od najvećih investicionih projekata u Crnoj Gori, a Accor je ponosan što u njemu učestvuje - kazao je Dilek Sezer, direktor razvoja Accora za jugoistočnu Evropu.

- Prvi Pullman rizort u zemlji je odličan dodatak velikim crnogorskim planovima za naredne godine. Siguran sam da će vrhunski doživljaj gostiju u kombinaciji sa zadivljujućim interijerima i lokacijom iz snova ovaj hotel učiniti vrhunskim izborom za putnike koji traže svoj idealan odmor na moru - dodao je.

Kao dio rizorta mješovite namjene, novi hotel će ponuditi širok spektar vrhunskih sadržaja za posjetioce i stanovnike, kao što su SPA bazeni, sobe za masažu i rekreaciju, teretana, maloprodajni prostor, dječja zona i jedinstveni bazen na plaži sa zagrijanom morskom vodom. Za ljubitelje hrane u ponudi će se naći veliki broj opcija: restoran u kojem će se služiti sva 3 obroka sa lobi barom, Sportski bar za stanovnike, Sky Bar na otvorenom na terasi, Spa Bar i Pools & Waterside Bar ispred hotela. Poslovnim gostima će na raspolaganju biti i jedna plesna dvorana, kao i tri sale za sastanke.

(Foto: Accor/Liko Soho grupa/Pullman Resort & Residences)
Vlasnik Pullman Resort & Residences Bar Montenegro je Liko Soho grupa.

- Potpisivanje ugovora o franšizi za prvi premium hotel sa pet zvjezdica u Baru jedan je od najvećih investicionih projekata koji su u toku u Crnoj Gori u oblasti turizma i ugostiteljstva. Naša najveća ambicija od samog početka bila je saradnja sa iskusnim partnerom koji se uklapa u veličinu projekta. Utvrđena pozicija svjetskog lidera u ugostiteljstvu sa dugogodišnjim iskustvom i velikim portfoliom brendova sa globalnim obuhvatom bili su glavni faktori pri odabiru Accor-a za partnera - rekao je Igor Lysov, osnivač i većinski akcionar Liko Soho grupe.

- Vjerujemo da će ogromno iskustvo u kombinaciji sa našom upornošću stvoriti dug i sinergijski odnos koji će donijeti uspjeh i podstaći dalji razvoj turističke industrije u Crnoj Gori - poručio je Lysov.
(Foto: Accor/Liko Soho grupa/Pullman Resort & Residences)
Ugovor o franšizi između Accora i Liko Soho grupe potpisali su predstavnici obje grupe u Parizu.

Osnivač i potpredsjednik Liko Soho grupe, Rade Vujačić je na svom Twitter nalogu izjavio da je ovo velika prekretnica za njihovu kompaniju ali i za budućnost turizma i ugostiteljstva u Crnoj Gori. Vujačić je dodao i da će samo u prvoj fazi projekta biti otvoreno između 350-400 radnih mjesta a gotovo 1000 tokom turističke sezone.

Otvaranje rizorta Pullman Resort & Residences Bar Montenegro je planirano za kraj 2025. godine.

Fotogalerija
Pullman Resort & Residences Bar
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.