NavMenu

Kako napreduje gradnja hotela sa 5 zvjezdica na Žabljaku - U luksuzni kompleks Durmitor Hotel and Villas biće uloženo blizu 20 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 23.12.2022. 09:33
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube.com/Vlada Crne Gore/Printscreen)
U izgradnju hotela Durmitor na Žabljaku do sada je uloženo blizu 4 mil EUR, pokazuje izvještaj o realizaciji ovog projekta.

Podsjetimo, izgradnja ovog hotela uvrštena je na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma u novembru 2019. godine, a kako je ranije navedeno, kompleks Durmitor Hotel and Villas gradiće se po mješovitom modelu poslovanja. Pedračunska vrijednost investicije je 19,5 mil EUR.

U petom izvještaju o realizaciji ove investicije koji je sačinila kompanija Crowe MNE, a koji se odnosi na period od 7. novembra 2021. do 7. maja 2022. godine navodi se da je u navedenom periodu u projekat uloženo 81.475 EUR neto, odnosno 98.585 EUR bruto. Kada je riječ o ukupnom ulaganju u projekat, ona su do 7. maja ove godine iznosila 3,76 mil EUR.

U dokumentu koji je usvojen na poslednjoj sjednici Vlade stoji i da se ovaj izvještajni period u najvećem dijelu odnosi na zimske mjesece, kada se izvođenje radova ne može vršiti zbog vremenskih prilika.

Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma obišli su gradilište budućeg hotela 18. novembra ove godine i utvrdili da se na lokaciji trenutno ne izvode radovi. Takođe, investitor je informisao predstavnike Ministarstva da je gradilište konzervirano krajem novembra 2021, te da se građevinski radovi u 2022. nisu ni izvodili.

- Kako su saopštili predstavnici investitora, kašnjenje u realizaciji projekta djelimično postoji i iz razloga što se očekuje odobrenje na tehničku dokumentaciju uređenja unutrašnjosti objekta iz grupacije Aman - stoji u izvještaju.

Izgradnja kompleksa počela je u oktobru 2019. godine. Prvi hotel sa pet zvjezdica na Žabljaku imaće 68 smještajnih jedinica, a namjera investitora je da u okviru budućeg kompleksa otvori od 80 do 120 radnih mjesta.

Kako je saopšteno prilikom polaganja kamena temeljca, budući rizort će imati 55 apartmana i 12 komfornih vila. Prostiraće se na pet nivoa koji se dopunjuju podzemnom garažom. Tipske vile su autentičnog lokalnog izgleda.
Raspolagaće sa spa i velnes centrom, spoljašnjim i unutrašnjim bazenom, teretanom, salom za konferencije i drugim sadržajima.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.