NavMenu

Napreduje izgradnja hotelskog kompleksa vrijednog 20 mil EUR u Kolašinu

Izvor: eKapija Petak, 09.12.2022. 06:15
Komentari
Podeli
(Foto: AIM studio/Idejno rješenje/screenshot))
Izgradnja hotelskog kompleksa Breza u Kolašinu teče planiranom dinamikom, a u hotel je do novembra prošle godine uloženo 7,65 mil EUR. Prema ranijim najavama investitora, kompanije CG Resort, ukupna vrijenodst investicije biče oko 20 mil EUR.

Podsjetimo, izgradnja ovog hotelskog kompleksa, prvog sa pet zvjezdica u Kolašinu, počela je sredinom 2020. godine, a ovaj objekat uvršten je i na Listu razvojnih projekata iz oblasti turizma. Imaće 161 smještajnu jedinicu, od čega 144 sobe i 17 apartmana. U budućem hotelu maksimalno će moći da borave 324 gosta.

Kako je saopšteno iz Vlade, Društvo za reviziju Crowe MNE dostavilo je treći i četvrti izvještaj u vezi sa realizacijom projekta izgradnje ovog hotela po kondo modelu poslovanja.

Treći izvještaj obuhvata period od 7. novembra 2020. do 7. maja 2021. godine, dok se četvrti izvještaj odnosi na period od 7. maja do 7. novembra 2021. godine. Finalna verzija oba izvještaja dostavljena je Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, u čiju su nadležnost prešli poslovi u vezi sa Listom razvojnih projekata u oblasti turizma iz okvira programa "ekonomskog državljanstva", 13. maja 2022. godine.

(Foto: AIM studio/Idejno rješenje/screenshot)
Kada je riječ o trećem izvještaju, potvrđena su ukupna ulaganja u realizaciji projekta u iznosu od 1,51 mil EUR, 1.512.086 eura, po osnovu kojih je u navedenom periodu dobavljačima isplaćen iznos od 1.511.900 EUR.

Što se tiče ukupnih ulaganja investitora, prema podacima iz izvještaja, ona do 7. maja 2021. godine, iznose 4,78 mil EUR.

Takođe, naznačeno je i da se ovaj izvještaj u najvećem dijelu odnosi na zimski period kada su zbog vremenskih uslova i neobično duge zime radovi bili obustavljeni, te da su se uslovi za nastavak građevinskih radova stekli u drugoj polovini 2021. godine kada su i nastavljeni predviđenom dinamikom.

Kada je riječ o četvrtom izvještaju, potvrđeni su troškovi u realizaciji projekta za usluge koje su nastale u ovom periodu u ukupnom neto iznosu od 2,86 mil EUR.

(Foto: AIM studio/Idejno rješenje/screenshot))
Što se tiče ukupnih ulaganja investitora, prema podacima iz izvještaja, ona 7. novembra iznose 7,65 mil EUR.

U skladu sa proširenom metodologijom praćenja razvojnih projekata u oblasti turizma, koja je usvojena na sjednici Vlade Crne Gore od 7. oktobra 2021. godine, pored izvještaja kontrolora, uvedena su dva nova postupka u proceduri praćenja razvoja projekata i to izvještaj o stanju radova na projektu, te obilazak lokacije.

- Shodno tome, dostavljen je i izvještaj o stanju radova na projektu za period od maja 2020. do maja 2022. godine. Dodatno, predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma izvršili su obilazak predmetne lokacije 4. novembra ove godine i konstatovali da su u toku radovi na objektu, odnosno radovi na fasadi objekta, te da su započeti radovi na uređenju unutrašnjosti objekta - zaključuje se u infomraciji koju je usvojila Vlada.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.