NavMenu

Popusti na računima za struju važiće do kraja godine

Izvor: Mina Petak, 30.09.2022. 10:56
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann)
Popust za električnu energiju distributivnih kupaca, koji je važio od 1. jula do danas, primjenjivaće se do kraja godine, odlučio je Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG).

Iz te kompanije su objasnili da će i dalje važiti popust za domaćinstva, priključena na elektrodistributivni sistem, koje snabdijeva EPCG, a koja su bez duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda.

Odlukom su obuhvaćena domaćinstva koja su članovi Zlatnog tima, sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 kilovat sati u visini od 13% na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

Odluka se odnosi i na domaćinstva, odnosno ostale redovne kupce sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 kilovat sati u visini od pet odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.


Iz EPCG su kazali da je svrha takve politike popusta podsticanje štednje.

- Odbor direktora EPCG koristi priliku da pozove građane da, polazeći od činjenice da se cio svijet nalazi u stanju energetske krize, racionalizuju potrošnju električne energije - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.