NavMenu

Nova investicija u Kolašinu - U izgradnju kondo hotela Magnum 4* biće uloženo blizu 13,5 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 18.06.2022. 07:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Ming Dai)Ilustracija
U Kolašinu će biti izgrađen još jedan hotel sa četiri zvjezdice, a ova investicije uvrštena je na listu razvojnih projekata iz oblasti turizma. Kako je saopšteno iz Vlade, investitor je kompanija Magnum Development iz Podgorice, a ukupna predračunkska vrijednost investicije iznosi 13,34 mil EUR.

Planirano je da hotel Magnum posluje po kondo modelu ima 105 smještajnih jedinica, tačnije 201 ležaj, različitog tipa i površine. Hotel će činiti 25 apartmanskih jedinica i 80 soba.

- Period povraćaja investicije je u 18. godini projekta, tj 15. godini poslovanja hotela, a predviđeno je otvaranje 64 nova radna mjesta. Ukupna predračunska vrijednost investicije iznosi 13.343.005 eura iz sopstvenih sredstava u punom iznosu - naveli su iz Vlade.

Istakli su i da je investitor dostavio traženu bankarsku garanciju na iznos od 2,5 mil EUR, kao i da je ponuda od strane agencija za provjeru kreditne sposobnosti ocijenjena najboljim ocjenama.

- To je pokazatelj dobrog poslovanja i u najizazovnijim poslovnim okruženjima, te jasnog kredibiliteta banke, na sjednici je konstatovano da su ispunjeni svi formalni uslovi da se projekat uvrsti na Listu razvojnih projekata - zaključili su iz Vlade.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.