NavMenu

Kompanija Carine planira proširenje smještajnih kapaciteta hotela Kumbor - Gradiće se depandans sa 52 sobe i dva apartmana

Izvor: eKapija Srijeda, 11.05.2022. 11:48
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija Carine planira proširenje smještajnih kapaciteta hotela Kumbor u istoimenom naselju u Herceg Novom, pa je predviđena gradnja depandansa uz postojeći hotel.

Na idejno rješenje objekta, za čiju izradu je bio zadužen ING Invest, saglasnost je dao i glavni državni arhitekta, a kako je naznačeno u dokumentu novoizgrađeni depandans predstavljaće dio hotelskog kompleksa Kumbor u urbanistčkom i budućem funkcionalnom i arhitektonskom smislu.

Depandans će imati podrum, prizemlje i pet spratova i ukupno 54 smještajne jedinice. Projektom je predviđeno da na prizemlju i prva četiri sprata budu raspoređene 52 dvokrevetne hotelske sobe, dok će na petom spratu biti dva apartmana.

U prizemlju objekta predviđene su poslovne prostorije, zajedničke prostorije, tehničke prostorije i smještajne jedinice. Poslovne prostorije sadrži poslovni prostor sa posebnim ulazom sa dvorišne strane depandansa i dva poslovna prostora sa terasama. Zajedničke prostorije sadrže prostorije hodnika, toaleta, stepeništa, liftova, kao i toplu vezu, odnosno most sa Hotelom Kumbor’.

U podrumskom dijelu su predviđene prostorije zajedničkog i poslovnog karaktera funkcije. U zajedničke prostorije spadaju vjetrobran, hodnici, lift i stepenište, dok u poslovne prostorije spadaju magacin, tehničke prostorije i vinarija.
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Parkiranje je predviđeno u sklopu postojećeg hotela Kumbor. Dobijenim parametrom iz UT uslova, potreban broj parking za postojeći hotel i novoprojektovani depandans iznosi 66 parking mjesta. S obzirom na to da u okviru hotela već postoji 68 parking mjesta, nije potrebno predvidjeti dodatna mjesta u okviru objekta depandans.

Prostorije recepcije i hola hotela Kumbor predviđeni su da se koriste i u službi depandansa, a isti je slučaj i sa restoranom i kuhinjom. Kako je objašnjeno, za potrebe Hotela sa četiri zvjezdice minimalni broj sjedećih mjesta iznosi 60% u odnosu na broj kreveta, a kako je postojeći broj sjedećih mjesta restorana hotela Kumbor 260 stolica, ispunjen je navedeni uslov.

U dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, može se vidjeti da je ukupna površina postojećeg hotela 15.526 m2, dok je površina planiranog depandansa 2.804 m2. To znači da će ukupna površina hotela i depandansa biti 18.330 m2.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.