NavMenu

Vojska Crne Gore i Opština Pljevlja nastavljaju radove na seoskoj infrastrukturi

Izvor: eKapija Srijeda, 08.09.2021. 10:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na nasipanju i valjanju preko 80 kilometara seoskih puteva na teritoriji pljevaljske opštine, odnosno na području MZ Krupice, koji su dio poslovno-tehničke saradnje Opštine Pljevlja i Ministarstva odbrane, nastavljeni su tokom ove sedmice dolaskom pripadnika Vojske Crne Gore i angažovanjem potrebne mehanizacije.

Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji, potpisanim između Ministarstva odbrane i Opštine Pljevlja u julu 2020. godine, definisani su uslovi kojim se uspostavlja odnos dviju strana radi potpunijeg korišćenja raspoloživih kapaciteta i sticanja radnih iskustava.

- Opština Pljevlja obezbjeđuje gorivo i čuvanje, kao i smještaj, ishranu i dnevnice za rukovaoce građevinskih mašina Vojske Crne Gore. Izvođač radova, kroz poslovno-tehničku saradnju i sprovedene radove vršiće praktičnu obuku pripadnika inžinjerijske jedinice Vojske Crne Gore i njihovo osposobljavanje za buduće zadatke, a sa druge strane Opština Pljevlja će kroz realizaciju građevinskih poslova sa unaprijediti postojeću lokalnu saobraćajnu infrastrukturu (nasipanjem i valjanjem postojećih puteva) - navodi se u saopštenju.

Opština Pljevlja je predložila, a Vlada Crne Gore usvojila predlog da se izvedu i radovi na nasipanju i valjanju putnih pravaca Babića polje-Kotlajići, u dužini od oko 2 km; Babića polje-Peruničići, u dužini od 0,7 km; Pandurica-Bare, u dužini od oko 9 km; Rivine-Crni Vrh (Golubovići), u dužini od oko 1 km; Prenćansko brdo-škola u Vaškovu, u dužini od oko 6 km; Škola u Vaškovu-Vodenička Glava-Poljana (granica sa opštinom Mojkovac), u dužini od oko 4 km; Prenćansko brdo-Zagrebac, u dužini od oko 1,5 km; Škola u Vaškovu-Brezovac-Dvorište, u dužini od oko 3,6 km; Prenćansko brdo-Dovolja, u dužini od oko 4 km; Škola u Prenćanima-Gruda-Kandija u dužini od oko 5,5 km; Korita- Borisavljevica-Vaškovsko brdo-Luke, u dužini od oko 8 km; Gornje Krupice-Reljin Kamen (granica sa opštinom Bijelo Polje), u dužini od 3 km; Gornje Krupice-Rzav-Borova, u dužini od oko 6,5 km; Gornje Krupice-Karaula-Tuležine, u dužini od oko 7 km; Tuležine-Gradina-Vodno, u dužini od oko 5 km; Perotin-Borova, u dužini od oko 4 km; Karaula-Barice, u dužini od oko 300 m; Suvodanj-Čavanj, u dužini od oko 2,5 km.

U prva 4 dana ukupno je završeno 12 km puteva i ugrađeno 775 m3 materijala.



Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.