NavMenu

Tivat dobija međunarodnu promociju na portalu Good Travel Guide

Izvor: Mina Srijeda, 14.04.2021. 14:59
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Tivat, ulaskom u Green Destinations, očekuju brojne pogodnosti, koje se odnose i na globalno prepoznavanje kao turističke destinacije i promociju na portalu Good Travel Guide (GTG), saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Pored Green Destinations ili Quality Coast Awards sertifikovanja, zatim priznanja za dobre primjere prakse, tu je i besplatna povezanost sa globalnom turističkom zajednicom destinacija koje teže održivom turizmu.

- To je omogućilo da Tivat bude promovisan i na međunarodnom tržištu, kao trenutno jedina destinacija iz Crne Gore, kroz predstavljanje ponude na portalu GTG. Riječ je o internet stranici putem koje se promovišu brojne turističke destinacije širom svijeta - navodi se u saopštenju.

Na portalu www.goodtravel.guide objedinjene su sve informacije o Tivtu. Pored reprezentativnog foto i video materijala – filmova o Tivatskim Solilima i Gradskoj muzici u produkciji Brand New Tivat, tu su i opšte informacije o gradu, kao i lokalne atrakcije, kultura i tradicija, priroda i zabava i preporuke TO Tivat.

Ponudu Tivta, kao zelene destinacije, dostupna je na linku: https://goodtravel.guide/montenegro/tivat-green-holidays/.

Na toj stranici će se naći i promovisati svi biznisi koji dobiju Good Travel Seal i Virus Aware Seal.

GTG ima za cilj da pomogne putnicima u pronalaženju destinacija i pružalaca usluga koji rade na održivijoj turističkoj industriji. Hiljade "zelenih" putnika mjesečno pristupe web lokaciji tražeći mogućnosti za održivi turizam.

Uređivački tim GTG-a je naveo da su posvećeni odgovornom turizmu jer su zabrinuti da će turizam postajati sve neodrživiji.

- To šteti našoj planeti i naravno turističkim destinacijama. Stoga želimo motivisati turiste da promijene svoje neodrživo ponašanje kroz naš vodič o dobrim putovanjima. Veliki broj turista doprinosi klimatskoj krizi uništavajući najljepša mjesta na zemlji nedostatkom poštovanja. Iako turizam nikada neće biti u potpunosti održiv, turisti mogu postati odgovorniji - rekli su iz GTG-a.

Oni su naveli da određene destinacije i njihovi biznisi čine sve da poštuju svoju lokalnu zajednicu i okruženje, kako bi destinacije učinili boljim mjestom za život i posjetu.


- Cilj nam je predstaviti te destinacije "zelenim turistima" jer oni to zaslužuju - dodali su iz GTG-a.

Iz TO Tivat su rekli da je to ujedno jedan od vidova promocije Tivta na međunarodnom tržištu. Imajući u vidu da je posljednjih godina sve veće interesovanje turista za održivim destinacijama, a da je fokus na online promociji, ovo je jedan od načina da se Tivat što bolje i reprezentativnije predstavi potencijalnim posjetiocima iz raznih krajeva svijeta, budući da se na portalu Good Travel Guide nalazi rame uz rame sa ostalim, ne samo evropskim, već i svjetski poznatim i priznatim održivim destinacijama.

Direktorica TO Tivat, Danica Banjević, rekla je da će TO Tivat nastaviti da ohrabruje i druge destinacije u Crnoj Gori da se priključe procesu i da rade na razmjeni znanja i iskustva.

- Tako smo započeli na radionici pod nazivom Zašto i kako - https://travelmassive.com/events/2021/03/recovering-responsibly-why-and-how . Održivi razvoj je zaista ono čemu treba svi da težimo jer vidimo da je i na strani globalnih trendova, potražnje na tržištu i na strani konkurencije sve veći fokus na ekološkim aspektima i očuvanju prirodnih resursa - zaključila je Banjević.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.