NavMenu

MOMIROVIĆ: Rehabilitacija pruge Beograd-Bar strateški pravac Srbije

Izvor: Tanjug Utorak, 06.04.2021. 17:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Naš strateški pravac je da rehabilitujemo prugu od Beograda do Bara, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posle sastanka sa crnogorskim kolegom Ratkom Mitrovićem.

Momirović je rekao da je crnogorskog ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma informisao o investicionom ciklusu u kojem se trenutno nalazi Srbija i poručio da je strateški interes Srbije "mini Šengen".

Podsjetio je da se u Srbiji trenutno radi na 12 auto-puteva, a da je plan da se građevinski krene u investiranje osam auto-puteva do kraja godine.

Prenio je da je na sastanku bilo riječi i o brzoj pruzi Beograd-Novi Sad, Novi Sad-Subotica, ali i napomenuo da je strateški pravac Srbije rehabilitacija pruge od Beograda do Bara.

- Već smo uradili prve korake u tom smjeru, pruga od Beograda do Valjeva je rekonstruisana kompletno. U narednom periodu ćemo rekontruisati deo od Valjeva do Vrbnice - rekao je Momirović za Tanjug.

Naveo je da je strateški interes Srbije "mini Šengen", intergacija, povezivanje i ekonomski rast cijelog regiona.

- U tom smjeru smo spremni da pružimo, a ujedno i primimo, svu moguću pomoć vezano za investicije u infastrukturne projekte i sve vrste investicija koje pokrivaju naše ministarstvo. Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu sarađivati još bolje - naglasio je Momirović.


Na sastanku je, kaže, imao priliku da čuje crnogorska iskustva i da prenese kolegama iz Crne Gore iskustva Srbije, prije svega u vezi sa prostornim planiranjem.

Crnogorski ministar Ratko Mitrović naveo je da je bilo reči o značajnim investicionim projektima koji su vezani za željeznicu, za putnu infrastrukturu i o njihovom značaju za razvoj privrede, industrije i turizma.

- Zajedničko je mišljenje da ti kapitalni projekti mogu da budu veoma značajni i da mogu ne samo da razviju bolje odnose između dvije države, nego i da omoguće bolji standard ljudi koji žive na tom prostoru - rekao je Mitrović.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.