NavMenu

Podgorica uskoro dobija jednu od najsavremenijih rekreativnih zona - Na 30.000 m2 grade se biciklistička i trim staza, sportska i dječja igrališta, teretana na otvorenom...

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.04.2021. 11:48
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Anna Kuti)
Radovi na rekonstrukciji i uređenju park-šume Tološi koji su počeli u avgustu prošle godine teku planiranom dinamikom. Projekat je vrijedan preko 800.000 EUR, a njegovom realizacijom Podgorica će uskoro dobiti jednu od najsavremenijih i najljepših sportsko-rekreativnih zona.

U okviru uređenja park-šume gradi se sportsko rekreativna zona uz afirmaciju ambijentalnog potencijala javnog prostora, u skladu sa njegovim karakterom, značajem i ulogom u ukupnoj slici glavnog grada. Na površini od 30.000 m2 grade se dva košarkaška terena, pješačke staze, trim staza, dvosmjerna biciklistička staza, trim bar, stanice za street workout sa spravama za vježbanje i igralište za djecu. Biće postavljene česme, klupe, kante za otpatke i parking za bicikliste.

- Do sada su završeni radovi na izgradnji biciklističke i trim staze, koja će uskoro dobiti podlogu od tartana, kao i ploča za oba košarkaška terena, koji će takođe biti opremljeni specijalnom podlogom, a intenzivno se izvode i radovi na postavjanju ograde oko sportsko-rekreativne zone. Radovi na izgradnji pješačkih staza u okviru zone se privode kraju, a u toku su radovi na postavljanju stubova rasvjete, izgradnji trim bara i parkinga sa južne strane. Ukupna dužina pješačkih staza je 904 metra, dok je dužina trim staze 840 metara - saopšteno je iz Glavnog grada.

Ističu da je važno naglasiti da završna obrada trim staze neće biti betonska, već je beton samo osnova preko koje se stavlja sportska podloga.

- Pored dvosmjerne biciklističke staze, gradiće se i sprint staza dužine 100 metara. Zona dječjeg igrališta obuhvataće površinu od 650 m2 koja će u svom sklopu imati staze za vožnju bicikla i trotineta, poligon od tartana, mobilijar i bazen sa šljunkom. Čitava zona biće osvjetljena najmodernijom rasvjetom pa će njeno korišćenje biti moguće nezavisno od doba dana - dodaju iz PG Biroa.


Predviđena je i sadnja novih sadnica i obnavljanje biljnog fonda pa će i ova zona imati adekvatan sistem navodnjavanja. Kompleks će biti ograđen, a svi zainteresovani posjetioci i ljubitelji sporta će moći besplatno da koriste ovu sportsko-rekreativnu zonu.

- Podsjećamo, izgradnja sportsko-rekreativne zone je donacija kompanije Bemax ženskom košarkaškom klubu "Budućnost - Bemax" koji u sa Glavnim gradom ima ugovor o privatno javnom partnerstvu za uređenje ove površine - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.