NavMenu

Fabrika vode Vivia u Raševu flašira čistu izvorsku vodu - Moderna tehnologija i filozofija okrenuta prirodi

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.04.2021. 07:44
Komentari
Podeli
(Foto: Vitinka)
Fabrika mineralne vode i bezalkoholnih pića Vitinka osnovana je 1974. godine u Kozluku, opština Zvornik. Osim prirodne mineralne vode i gaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića, kompanija Vitinka je prepoznala potrebu svojih potrošača i za kvalitetnom prirodnom izvorskom vodom. Istražujući i analizirajući duži niz godina više prirodnih izvora u širem okruženju, na 40 km južno od fabrike u Kozluku, pronađen je netaknut izvor čiste vode, izvrsnog kvaliteta i u potpuno prirodnom okruženju.

Svjesni da je ovaj izvor i njegovo okuženje nemjerljivo prirodno blago i da je voda izvor života voda sa ovog izvora nazvana je Vivia.

Izvor vode Vivia se nalazi u Raševskom kraju, u potpuno prirodnom okruženju, sakriven u podnožju visokih hridi u narodu poznatih kao Sokolovina – vijekovnom gnjezdilištu sokolova, u podnožju planine Udrč, u sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske. Kao najizdašniji od mnogobrojnih u tom kraju, izvor Vivie se izliva u rijeku Drinjaču, koja se zajedno sa Jadrom, 8 km dalje, uliva u rijeku Drinu.

Vivia dobija svoje iznimne kvalitete iz čistote svog izvora i izvirući iz dubine zemlje stiče jedinstven minerološki sastav.

Stjenovitom prirodom zaštićena od zagađivanja, nedoticana od ljudi, Vivia zadržava svoj konstantan kvalitet od izvora do kupaca.

- Naša ljubav prema tom kraju, ljudima i prirodnim bogatstvima, odredila je čitavu filozofiju naše kompanije. Poštovati prirodu, čuvati je i koristiti resurse sa velikom pažnjom i ljubavlju. Naša Vivia je čista voda – i ništa drugo. Uzeta sa izvora u srcu bosanske planine, netaknuta, dolazi vama u ruke. Pijete ono što je priroda iznjedrila, što je dala ljudima čistu vodu, zdravu i plemenitu - poručuju iz kompanije Vitinka.

Rezultati detaljnih naučnih istraživanja pokazali su da je izvor Vivie, koji postojano teče i potpuno je stabilan i zaštićen od svih spoljnih uticaja, po svojim karakteristikama i kvalitetu prava rijetkost. Vivia je oligomineralna prirodna izvorska voda, sa niskim sadržajem natrijuma, pogodna za djecu, trudnice i sportiste.

Zahvaljujući svom blagom mineralnom sastavu, Viviu, bez ograničenja mogu konzumirati osobe svih uzrasta, kako zdrave, tako i bolesne. Takođe, pošto se Vivia odlikuje niskim sadržajem natrijuma, pogodna je za osobe koje pate od visokog pritiska i uopšteno pogodna je za sve vrste dijeta.

Izuzetna mikrobiološka čistoća

(Foto: Vitinka)
Velika količina rastvorenog kiseonika na izvorištu i izuzetna mikrobiološka čistoća, jedinstvene su odlike ove vode. Vodeći računa o tome, ova voda se flašira u onom prirodnom stanju u kome je izašla ispod kamena, ne remeteći balans sastojaka u njoj.

Stoga je u neposrednoj blizini izvora Vivie izgrađena i početkom 2007. godine puštena u rad nova fabrika za proizvodnju i punjenje prirodne izvorske vode i osvježavajućih negaziranih napitaka. U u junu 2019. godine, u fabrici prirodne izvorske vode Vivia u Raševu, svečano je obilježeno puštanje u rad novog pogona koji je opremljen najmodernijom tehnologijom i pratećim sadržajem koji u potpunosti odgovara standardima EU. Ovo je jedna od najvećih i najznačajnijih investicija kojom je skoro udvostručen kapacitet proizvodne linije ove fabrike.

- Sačuvali smo izvor, mjesto na kom Vivia izvire iz utrobe planine, stvorili potpuno zaštićen i zatvoren proces sa najsavremenijom tehnologijom i svaki dan ga rigorozno kontrolišemo, da bismo osigurali da do vas stigne prirodna, zdrava, netaknuta izvorska voda Vivia - čista voda i ništa drugo. Vivia je dio naše porodice. Dio porodice proizvoda kompanije Vitinka. Nudeći vam kvalitet i pazeći da do vas, naših kupaca, dođe samo ono najbolje i najzdravije, mi postajemo dio i vaše porodice. Mi duboko vjerujemo da je najbolje ono što je prirodno. Ono što nam je naša priroda tako nesebično darovala. Zato se i trudimo da te darove sabiramo u njihovom prirodnom, najčistijem obliku - poručuju iz kompanije Vitinka.

Nagrade kao potvrda kvaliteta

Vitinka je danas jedan od najvećih i najpoznatijih brendova u regionu, ponos privrede RS i Bosne i Hercegovine. Jedan su od najvećih i najznačajnijih proizvođača mineralne i izvorske vode i osvježavajućih bezalkoholnih napitaka na domaćem tržištu. Savremeni pogoni za punjenje koji, svojim kapacitetom i visokim stepenom kontrole kvaliteta, predstavljaju potencijal ne samo za Republiku Srpsku i BiH, već i za cijeli region.

Svi proizvodi kompanije Vitinka su nosioci brojnih nagrada koje potvrđuju kvalitet proizvoda.

(Foto: Vitinka)
Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, Vitinka je četvrti put zaredom proglašena apsolutnim pobjednikom. Naime, Vitinka je osvojila "Veliki šampionski pehar" za vrhunski kvalitet svojih proizvoda za 2019. godinu, a zlatnim peharima posebno su nagrađeni brendovi Vivia, Vita Bijelo voće, Nara i Exotic Kruška.

Ovo su samo neke od nagrada i priznanja koje je Vitinka osvojila u proteklom periodu. Sve ove nagrade su potvrda kvaliteta ali i obaveza i motivacija za kompaniju da tako nastavi i u budućnosti uz snažna unapređanja i razvoj poslovanja.

U svom asortimanu Vitinka trenutno poseduje osam brendova, koje je dugo i pažljivo gradila na osnovu vrhunskog kvaliteta, modernog dizajna i kreativne komunikacije. Potvrdu kvaliteta Vitinka dobija mnogobrojnim nagradama i priznanjima osvojenim na različitim domaćim i regionalnim sajmovima i drugim manifestacijama, kao i priznanjima od strane nezavisnih istraživačkih agencija. Ono što svakako predstavlja najdragoceniju potvrdu kvaliteta ovoj kompaniji jeste vernost kupaca.

Neki od najpoznatijih proizvoda kompanije Vitinka koji su ujedno i višestruko nagrađivani su Exotic Kruška, Vita Belo voće i Nara, kao i pomenuta prirodna izvorska voda Vivia koja je ove godine četvrti put zaredom trijumfovala na 86. Međunarodnom regionalnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu osvojivši zlatni pehar za kvalitet.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.