NavMenu

Država će ove godine izdati garancije u vrijednosti od 68,25 mil EUR

Izvor: Mina Četvrtak, 01.04.2021. 14:57
Komentari
Podeli
ILustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)ILustracija
Vlada će u ovoj godini izdati garancije u ukupnom iznosu do 68,25 mil EUR.

U Predlogu zakona o budžetu za ovu godinu, koji je dostavljen u skupštinsku proceduru, navodi se da će Vlada izdati garancije za kreditni aranžman preduzeća Željeznička infrastruktura (ŽICG) za potrebe nabavke mehanizacije za održavanje pruga i nove opreme za pomoćni voz, koji se koristi za otklanjanje posljedica nezgoda i nesreća u iznosu do 11 miliona EUR.

- Vlada će izdati garancije i za kreditni aranžman Željezničkog prevoza (ŽPCG) za potrebe nabavke novih vozova koji bi se koristili u lokalnom prevozu putnika u iznosu do 14 mil EUR - navodi se u dokumentu.

Garancije će se izdati i za kreditni aranžman između ŽPCG i Specijalizovane finansijske institucije za kreditiranje nabavke i opravke voznih sredstava (EUROFIME) za potrebe urgentnog generalnog remonta voznih sredstava koja se koriste za željeznički putnički saobraćaj, u iznosu do dva miliona EUR.


- Vlada će izdati pismo o potvrđivanju državne garancije na iznos do 12 mil EUR za potrebe druge tranše kreditnog aranžmana između Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), čija je ukupna vrijednost 24 mil EUR - precizira se u dokumentu.

Vlada će izdati garanciju i za kreditni aranžman Opštine Budva u iznosu do 29,25 mil EUR, za koji će kreditor biti određen tokom godine.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.