NavMenu

Veliko interesovanje za letove ka Crnoj Gori, kompanije rezervišu slotove - Najavljeno 30 destinacija za Tivat i 20 za Podgoricu

Izvor: Mina Četvrtak, 01.04.2021. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/smith371)
Aerodromi Crne Gore u susret ljetnjoj turističkoj sezoni imaju veliko interesovanje avio-kompanija, koje rezervišu slotove, odnosno termine slijetanja za slučaj popuštanja koronakrize, saopštila je portparolka kompanije, Marina Miketić.

Ona je, u Jutarnjem programu TVCG, objasnila da to znači i da postoji mogućnost da neke od najavljenih destinacija budu otkazane ili da ne budu realizovane, prenosi portal RTCG.

- Dobili smo jako puno najava. Za Podgoricu više od 20, za Tivat čak preko 30 destinacija. To je jako velika cifra, ali postoji mogućnost da neke od tih destinacija budu otkazane ili da ne budu u najavljenom obimu - kazala je Miketić.

Avio-kompanije, kako je dodala, rezervišu slotove, odnosno termine slijetanja za slučaj da se kriza smanji i da promet putnika bude lakši, ali to ne znači da će biti u tom obimu.

- Nas hrabri da će se stvari mijenjati na bolje - rekla je Miketić.

Ona je saopštila da kompanija u prva tri mjeseca ove godine bilježi pad broja putnika od 50%, ali i da toj razlici doprinosi rekordni prošlogodišnji januar, na osnovu kojeg su projektovali dobru prošlu godinu koju je poremetio koronavirus.


Miketić je za 22. i 23. maj najavila letove Lufthanse iz Tivta za Minhen i Frankfurt, dok za liniju Zagreb-Podgorica-Zagreb, prema njenim riječima, još nije stigla zvanična potvrda niskotarifnog Ryanaira.

- Danas se saobraća sa Beogradom, Istanbulom, Bečom, uskoro će sa Cirihom i Kijevom. Stvari se polako pomjeraju sa mrtve tačke - rekla je Miketić.

Ona je podsjetila da će linija Luksemburg-Podgorica-Luksemburg biti aktivna ponedjeljkom i četvrtkom, kao i da je ona važna za crnogorske iseljenike.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.