NavMenu

Opština Pljevlja za podršku poljoprivrednicima prošle godine isplatila 403.000 EUR

Izvor: Dan Utorak, 30.03.2021. 14:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Denphumi/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Pljevlja je tokom prošle godine, u vidu podrške poljoprivrednim proizvođačima, isplatila 403.000 EUR.

Iz Sekretarijata za privredu saopšteno je da je do uvećanja sredstava za podršku razvoja poljoprivrede došlo usljed epidemije virusa korona i želje da se kod poljoprivrednika smanje negativni efekti pandemije. Planom budžeta za prošlu godinu bilo je predviđeno da se u okviru agrobudžeta izdvoje 302.000 eura, ali je došlo do uvećanja novčanih sredstava za oko 101.000 eura.

- Od planirane 23 agrobudžetske mjere, u izvještajnom periodu 2020. godine nisu realizovane dvije, i to: agrohemijska analiza zemljišta i Regionalna izložba meda - navode iz lokalne uprave.

Iz Sekretarijata za privredu navode da je tokom prošle godine za subvencije poljoprivrednicima isplaćeno ukupno 336.066 EUR, od čega 303 hiljade za obaveze u 2020. godini, dok su za obaveze iz 2019. godine izdvojene 32 hiljade eura.


U prošloj godini je ipak odobren iznos od 383.000 EUR, ali će razlika u odobrenim i isplaćenim sredstvima biti isplaćena u ovoj godini. Iz lokalne uprave su saopštili i da je za ovu godinu za brojne obaveze ostalo da se isplati ukupno 117.000 EUR odobrenih sredstava iz prošle godine.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.