NavMenu

Vlada usvojila Program razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD II

Izvor: eKapija Subota, 27.03.2021. 10:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock)Ilustracija
Vlada je na poslednjoj sjednici usvojila program razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD II - 2014-2020 verzija 1.3.

- Cilj Programa je da pripremi crnogorske poljoprivrednike za ulazak u EU tako što će sredstva za ovu oblast IPA ll iskoristiti u što većoj mjeri, a što će rezultirati unapređenjem kvaliteta proizvoda, povećanjem obima proizvodnje, većom konkurentnošću i dostizanjem evropskih standarda bezbijednosti hrane u primarnom i prerađivačkom sektoru - saopšteno je.

Budući da je implementacija programa IPARD ll otpočela 2018. godine, te da je za njegovu realizaciju u periodu od pet godina već opredijeljeno 12,75 mil EUR, predložene izmjene koje se odnose na tehničke korekcije nemaju dodatni uticaj na budžet, objašnjeno je.


- Programom je kao bespovratna podrška poljoprivrednim proizvođačima opredijeljeno ukupno 51,75 mil EUR, od čega doprinos EU iznosi 39 miliona ili 75% - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.