NavMenu

Promocija Crne Gore na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi ITB Berlin NOW 2021

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.03.2021. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Сергей Петров)
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja ponudu destinacije na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi ITB Berlin NOW, koja se održava od 9. do 12. marta, u Berlinu.

Ova međunarodna turistička berza prilika je za uspostavljanje saradnje sa predstavnicima turističke privrede zemalja njemačkog govornog područja, ali i drugih emitivnih tržišta imajući u vidu da manifestacija okuplja veliki broj profesionalaca u turizmu iz cijelog svijeta, a u ovogodišnjem virtuelnom izdanju predstavlja se oko 3.500 izlagača.

- Tokom prva dva dana sajma, predstavnici NTO CG su održali on-line sastanke sa predstavnicima turoperatora, avio-kompanija, medija, influensera, organizatora sajamskih manifestacija, kao i sa kolegama iz turističkih organizacija Evrope i svijeta - navodi se u saopštenju NTO.

Kako je navedeno, prilikom sastanaka, pored predstavljanja aktuelne ponude destinacije i mogućnosti za putovanja u Crnu Goru, iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore su istakli da ove godine očekuju postepeni oporavak kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Njemačke, naročito imajući u vidu najave njemačke nacionalne avio-kompanije Lufthansa koja od maja planira obnavljanje letova iz Minhena i Frankfurta ka Tivtu.

- U pravcu oporavka avio-saobraćaja i turističkog prometa sa ovog tržišta ohrabruje i činjenica da je mađarska niskobudžetna avio kompanija Wizz Air od 5. februara ponovo uspostavila liniju između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund - Podgorica. Na ovim linijama će se do prvog marta saobraćati petkom, a nakon toga i svakog ponedeljka - dodaju.

Nastup na jednom od vodećih svjetskih sajmova podrazumijeva i promociju aktuelne turističke kampanje "Nature & me" putem medijske on-line platforme "ITB NOW NEWS ROOM", kao i u dnevnom on-line magazinu "ITB NOW - Berlin".

- Renomirani predstavnici svjetske turističke industrije u intervjuu za magazin "ITB NOW - Berlin" istakli su da aktuelna turistička kampanja NTOCG, koja se bazira na boravku u prirodi, ide u korak sa svjetskim trendovima potražnje turista - stoji u saopštenju.

U cilju održavanja imidža i privlačenja turista sa tržišta njemačkog govornog područja ovih dana počinje i intezivna on-line kampanja na ovom tržištu putem društvenih mreža, pretraživača i globalnih turističkih platformi.

- Takođe, u okviru promotivnih aktivnosti NTOCG na tržištu Njemačke u toku je učešće NTOCG na "Digital World Tour" koji se održava u organizaciji Udruženja turističkih agencija Njemačke (TSS GROUP) u trajanju od 120 dana, a planirano je i učešće na virtuelnom sajmu turizma "Ferien Messe Virtual", koji se održava od 7. do 9. maja u Beču - ističu iz NTO.

Pored sajamskih aktivnosti, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore promoviše ponudu destinacije na tržištu njemačkog govornog područja kroz kontinuiranu sradnju sa tamošnjim medijima.


- Kao rezultat, u prethodnom periodu o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji pisali su neki od najuticajnijih njemačkih medija kao što su: BILD, der FRAU, Reisereporter, Schweriner Volkszeitung, Vorarlberger Nachrichten, reisetipps, HÖRZU i dr., a jedan od najposjećenijih njemačkih portala Travelbook svrstao je Crnu Goru u 20 najboljih evropskih destinacija za odmor u 2021. godini - saopšteno je.

Na sajmu ITB, pored NTOCG, svoju ponudu predstavljaju i JP Morsko dobro, Skijališta Crne Gore, lokalne turističke organizacije Podgorice, Kotora, Tivta, Budve i Bara kao i predstavnici crnogorske turističke privrede:HG Budvanska rivijera i Montenegro Stars, Casa Del Mare Boutique Hotels, Ada Bojana-HTP Ulcinjska Rivijera; hoteli HUMA Kotor Bay Hotel and Villas, The Chedi Lustica Bay, Lazure Hotel & Marina, Avala Resort & Villas, Rivijera, Princess i turističke agencije: Talas Montenegro DMC, Gulliver Montenegro DOO i Montenegro Destinations DMC.

- Učešće na sajmu u Berlinu, prilika je za upoznavanje sa mišljenjima i strategijama koje se primjenjuju i planiraju kao odgovor na krizu u turističkoj industriji koju je izazvala pandemija Covid 19 - zaključuje se u saopštenju.

Mapa : Hotel Princess Bar

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.