NavMenu

CBCG objavila spisak 111 ugroženih djelatnosti

Izvor: Mina Ponedjeljak, 08.03.2021. 11:14
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Centralna banka (CBCG) objavila je na svom sajtu spisak 111 ugroženih djelatnosti koje imaju pravo na moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita do kraja avgusta.

Na spisku se nalaze uzgajivači žita, prinča, bostana, šećerne trske, duvana, grožđa, jabučastog i koštičavog voća, gajenja ostalog drvenastog, žbunastog i jezgrastog voća, uljnih plodova, biljaka za pripremanje napitaka, začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja, ostalih višegodišnjih biljaka i sadnog materijala.

Na spisku se nalazi uzgoj muznih krava, drugih goveda i bivola, konja i drugih kopitara, kamila i lama, ovaca i koza, svinja živine i ostalih životinja, pišu Vijesti.

CBCG je prošle sedmice usvojila novi paket mjera pomoći građanima i privredi kojim je proširila spisak djelatnosti koje će imati pravo na moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita, na koji su dodali sve djelatnosti iz posljednjeg seta mjera podrške Vlade, kao i određen broj dodatnih, koje je identifikovala CBCG zajedno sa poslovnim bankama.

Moratorijum se može iskoristiti ako korisnik na kraju decembra 2019. godine nije imao kašnjenje u otplati kredita duže od 90 dana.

Na spisku se nalaze i uslužne djelatnosti gajenje usjeva i zasada, pomoćne djelatnosti za uzgoj životinja, aktivnosti poslije žetve i dorada sjemena.

Pravo na moratorijum imaju, između ostalih, djelatnosti lov, traperstvo i odgovarajuće uslužne djelatnosti, gajenje šuma, sakupljanje šumskih plodova, osim drveta, uslužne djelatnosti u vezi sa šumarstvom, morski i slatkovodni ribolov, morska i slatkovodna akvakultura.

Na spisku je i željeznički prevoz putnika, međumjesni, gradski i prigradski kopneni prevoz, taksi, ostali prevoz putnika u kopnenom saobraćaju, kao i pomorski i priobalni prevoz.


Na spisku je i prevoz putnika i tereta unutrašnjim plovnim putevima, vazdušni prevoz putnika i tereta, uslužne djelatnosti u vazdušnom saobraćaju, hoteli i sličan smještaj, odmarališta i slični objekti za kraći boravak.

CBCG je omogućila olkašice i za djelatnosti koje se tiču umnožavanja snimljenih zapisa, proizvodnje ostalih organskih hemikalija, sredstava za lijepljenje, ostalih obojenih metala, elektronskih elemenata, ostalih mašina - alatki.

Olakšice su obezbijeđene i za djelatnost izgradnje brodova i plovnih objekata, čamaca za sport i razonodu, imitacije nakita i srebrnih proizvoda, igara i igračaka, iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila.

Na spisku su i djelatnosti smještajnih ustanova s medicinskom njegom, socijalno staranje u smještajnim ustanovama za osobe s teškoćama u razvoju, duševno oboljele i osobe s bolestima zavisnosti.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.