NavMenu

Ministarstvo odbrane sklopilo ugovore za servis opreme i plovila - Ništa od remonta motora na najvećem ratnom brodu

Izvor: bokanews.me Srijeda, 03.03.2021. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Miles Loewen)
Ministarstvo odbrane sklopilo je ugovore ukupne vrijednosti oko 57.000 EUR bez PDV-a sa nekoliko firmi za pružanje usluga servisa i obnove opreme i plovila kojima raspolaže Mornarica Crne Gore.

Sa podgoričkom firmom Oprema kao najpovoljnijim ponuđačem sklopljen je ugovor o servisu - ugradnji novih gumenih tubusa na tri RHIB-a (plastično-gumena radna čamca) tipa Valiant Mornarice VCG, vrijedan 33.000 eura bez PDV-a. Tubusi će biti zamijenjeni na brzom Valiantu PT850 dužine 8,5 metara kojeg koriste pomorski diverzanti MVCG, kao i nešto manjim čamcima istog proizvođača dužine 6,2 i 4,9 metara. U cifru koja će biti plaćena Opremi po tom tenderu, uračunata je i nabavka nove autoprikolice-trejlera za transport Valianta PT850. Ista firma odabrana je i na tenderu za servis ukupno devet vanbrodskih motora tipa Mercury različitih snaga, a za što će MO izdvojiti 5.732 eura bez PDV-a.

Kompaniji Tekoxgroup iz Danilovgrada povjereno je da za ukupno 2.460 eura bez PDV-a, obavi redovni godišnji servis glavnog i pomoćnih motora marke Caterpillar na školskom brodu Mornarice VCG, jedrenjaku Jadran.

Firma Union projekt uz Podgorice odabrana je kao najpovoljniji ponuđač da za 8.000 eura bez PDV-a obavi novoizradu i montiranje dijela cijevi na pučinskom remorkeru PR-41 Orada, a ista firma obaviće i generalni remont hidraulične palubne dizalice Tehnomehanika na istom brodu, za cijenu od 9,5 hiljada eura nez PDV-a. Zbog toga što nije dostavljena nijedna ponuda, poništeni su tenderi za izbor izvođača radova na dokovanju lučkog remorkera LR-77 procijenjeni na 8,3 hiljade, odnosno održavanju sistema klimatizacije na patrolnom brodu P-105 Durmitor i pučinskom remorkeru PR-41 Orada, procijenjene vrojendosti 1,7 hiljada eura bez PDV-a.

Iako se javio jedan ponuđač - firma Nacional Auto Mnontenegro iz Podgorice, zbog nedostabljanja konačne ponude, poništen je i tender za izbor izvođača radova na servisu, odnosno zamjeni košuljica cilindara na glavnim pogonskim motorima tipa MTU na patrolnom brodu P-105 Durmitor, procijenjene vrijendosti 2,5 hiljada eura bez PDV-a, a zbog čega je ovaj, trenutno najveći i najjači ratni brod u operativnoj upotrebi MVCG i dalje nesposoban za sigurnu plovidbu.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.