NavMenu

Za zaštitu plaže na Adi Bojani još 300.000 EUR

Izvor: Pobjeda Ponedjeljak, 01.03.2021. 13:17
Komentari
Podeli
(Foto: Grzech/Pixabay)
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je usaradnji sa resornim Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uspješno je realizovalo postavljanje napera na terenu po Projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane, koji je po ranijem nalogu Ministarstva uradio profesor Sava Petković.

Kako je saopšteno iz ovog oreduzeća, javnost je imala priliku da se upozna sa vidljivim efektima izvedenih radova, koji su omogućili ponovno formiranje plaže sa obije strane postavljenog napera.

- Kako je riječ o ekspreimentalnom rješenju i potencijalno privremenim mjerama na sprječavanju erozije na području Ade Bojane, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u Predlogu plana korišćenja sredstava za 2021. godinu predvidjelo dodatnih 300.000 eura za izradu još dva slična napera, takođe po projektu profesora Save Petkovića - saopšteno je iz Morskog dobra.

Realizaciji ovog posla Javno preduzeće je, kako navode, spremno da pristupi odmah po dobijanju saglasnosti na Plan korišćenja sredstava od strane Vlade Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.