NavMenu

CEDIS na osnovu naknade štete do sada isplatio 400.000 EUR

Izvor: Mina Ponedjeljak, 01.03.2021. 09:30
Komentari
Podeli
(Foto: CHARAN RATTANASUPPHASIRI/shutterstock.com)
Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je od nastanka, odnosno od 2017. godine do danas, na osnovu naknade štete trećim licima isplatio gotovo 400.000 EUR.

- Samo u prošloj godini isplaćeno je oko 93,55 hiljada EUR od kojih najviše u Regionu 1, odnosno Nikšiću i Plužinama i to 25,31 hiljada EUR, zatim slijedi Region 6, u koji spadaju Bijelo Polje, Kolašin i Mojkovac sa 25,24 hiljade EUR, pa Region 4, odnosno Bar, Ulcinj i Budva sa 15,44 hiljade EUR - rekli su iz CEDIS-a.

Nakon njih, kako je saopšteno Dnevnim novinama, ide Region 2, u koji spadaju Podgorica, Cetinje, Danilovgrad i Tuzi sa oko 13,24 hiljade EUR kao i Region 5, odnosno Kotor, Tivat i Herceg Novi sa oko 8,25 hiljada EUR.

- Zatim, imamo isplaćenih oko 5,7 hiljada EUR za Region 3, odnosno Berane, Andrijevicu, Plav, Gusinje, Petnjicu i Rožaje i 375 EUR prema pristiglim zahtjevima iz Regiona 7, koji čine Pljevlja, Žabljak i Šavnik - rekli su iz CEDIS-a.

Za štete na imovini nastale zbog prekida u snabdijevanju električnom energijom, od kraja decembra do sredine februara zahtjeve je poslalo 1,4 hiljade korisnika. Do sada je Komisija obradila oko 900.

CEDIS ima zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti i preduzima sve korake i dogovore sa osiguravačem kako bi se proces prijema, obrade i odlučivanja po podnešenim zahtjevima, koji su opravdani, učinio maksimalno efikasnim.

Pravo po osnovu obeštećenja imaju svi korisnici električne energije kod kojih se utvrdi postojanje odgovornosti CEDIS-a za konkretne štete.

- U slučaju da je zahtjev osnovan, zaposleni iz službe za vansudsko rješavanje sporova i osiguranje izvještaj prosljeđuje osiguravaču, koji na osnovu dostavljene dokumentacije odnosno računa o opravci-kupovini, praćeno detektažom o uzroku i detaljnom opisu štete, obračunava štetu - objasnili su iz CEDIS-a.

Na osnovu obračuna od osiguravača, Služba za vansudsko rješavanje sporova i osiguranje, pravi ugovor i nakon potpisivanja obje strane obavlja se isplata oštećenom.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.