NavMenu

Žarko Radulović u top 12 evropskih menadžera, Goranu Jevriću priznanje iz oblasti vodosnabdijevanja

Izvor: Mina Subota, 20.02.2021. 14:01
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Suvlasnik hotelske grupa Montenegro stars, Žarko Radulović i direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Goran Jevrić, dobitnici su nagrade koju dodjeljuje evropska agencija Najmenadžer, za izbor i promociju najuspješnijih biznismena i časopis Euromanager.

Radulović je proglašen za jednog od 12 najboljih evropskih menadžera u proteklih 25 godina.

To je najveće prizanje koje je tokom prethodna 42 izbora dodijelila agencija Naj menadžer, za izbor i promociju najuspješnijih biznismena, kao i časopis Euromanager.

Na istom događaju iz oblasti vodosnabdijevanja nagradu je dobio Jevrić, prenosi Mediabiro.

Radulović je, kako je saopšteno iz Upravnog Odbora Agencije koja je organizovala izbor, nagrađen za kontinuiran uspješan rad i doprinos razvoju turizma u Crnoj Gori, ali i regionu srednje i jugoistočne Evrope.

- Žiri je odlučio da nagradi Radulovića zlatnom plaketom jer je, vodeći svoju kompaniju, unaprijedio poslovni ambijent u svojoj Crnoj Gori, ali i državama jugoistočne i srednje Evrope - saopšteno je na ceremoniji dodjele nagrada u Sarajevu, koja je zbog pandemije održana pred ograničenim brojem posjetilaca.

Radulović je jedini dobitnik te nagrade iz Crne Gore za doprinos razvoju turizma.

- Kao i sve prethodne nagrade i ovu doživaljavam kao uspjeh svog tima. U godini u kojoj je pandemija uzdrmala temelje turizma, izborili smo se za radna mjesta i ostali na nogama, a ne na respiratoru - kazao je Radulović.

Nagradu u ovoj kategoriji dobilo je još 11 uspješnih pojedinaca iz deset evropskih država.

Jevrić je rekao da je njegov tim u predhodnom periodu riješio velike poslovne izazove, kao što je desetomjesečna blokada transakcionih računa.

On je kazao da je firma, na čijem je čelu, uspjela da i u Covid godini isporuči 20% veće količine vode od ugovorenih.

- Takođe, uz podršku crnogorske Vlade i u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i predpristupnim fondovima Evropske unije (EU), mi smo tokom prošle godine ušli u novi investicioni ciklus od oko 26 mil EUR, finansirajući razvojne projekte koje će dodatno stabilizovati ovaj sistem i omogućiti uspješan razvoj vodosnadbijevanja crnogorskog primorja - naveo je Jevrić.

Sve je to, kako smatra, dokaz kvaliteta vizije države Crne Gore da se riješi višedecenijski problem nedostatka vode za piće na crnogorskom primorju, koji je bio ograničavajući faktor razvoja turizma u Crnoj Gori.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.