NavMenu

Raspisana nabavka tri elektromotorna voza za brzinu od 200 km/h - Softversko upravljanje, podno i zidno grijanje, barovi sa automatima, LED osvjetljenje...

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.02.2021. 16:26
Komentari
Podeli
Makete kineskih brzih vozova (Foto: Mirko Radonjić)Makete kineskih brzih vozova
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije raspisalo je tender za nabavku elektromotornih vozova za brzinu od 200 km/h.

Vozovi se nabavljaju u otvorenom postupku, za saobraćaj na relaciji Beograd- Novi Sad- Subotica, a tender se odnosi na nabavku tri voza.

U tenderskoj dokumentaciji navedene su i tražene karakteristike vozova: dužina od 100 m (±5), minimalan broj sjedišta prvog i drugog razreda 300 (±5), pod i bočni zidovi sa grijnim elementima, prozori sa sigurnosnim staklima, toplotna i zvučna izolacija, spoljno i unutrašnje LED osvjetljenje, klizna vrata na električni pogon, toaleti za osobe sa ograničenom pokretljivošću, po dva bara sa automatima za tople napitke i mogućnošću elektronskog plaćanja, WI-FI i sistem za rezervaciju sjedišta, sistem za zvučna obavještenja i monitori za vizuelno obavještavanje putnika uključujući i prikaz rezervisanih mjesta u vozu...

Kontrola, dijagnostika i upravljanje biće izvedena preko CAN veze i intraneta. Potrebno je da ponuđač organizuje i obuku za održavanje i upravljanje vozom.

Rok isporuke prvog voza je najkasnije do 31. oktobra, a preostala dva do 31. decembra ove godine.

Garantni period za sve vozove je dve godine od operativnog prijema. Ponuđač je u obavezi da u garantnom roku vrši održavanje svih softvera - za sistem bezbjednosti, pristup glavnom računaru, dijagnostiku upravljanja vučnim motorima, dijagnostiku vrata i toaleta, kao i softvera za sistem protivklizne zaštite i klimatizaciju.

Ponuđač dostavlja bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude na iznos od 3% od iznosa ukupne ponuđene cijene. Prodavac će kupcu nakon potpisivanja ugovora predati bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla u visini od 10% od ukupne vrijednosti ugovora bez PDV-a. Avans se isplaćuje u visini do maksimalno 50% vrijednosti ugovora.


Rok za podnošenje ponuda je 15. mart, a ostale detalje tendera pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je 6. januara sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo Memorandum o nabavci voznih sredstava sa Kinom.

Memorandumom o razumijevanju o saradnji za željeznička vozna sredstva dogovorena je saradnja za potencijalnu nabavku elektromotornih vozova za brzine od 200 kilometara na čas, koji će saobraćati na budućoj pruzi Beograd centar - Novi Sad - Subotica.

B. P.



Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.