NavMenu

Telekom nagrađen priznanjem Izvrsnost u izazovima

Izvor: Mina Četvrtak, 11.02.2021. 14:05
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Konsultantska kuća Selectio dodijelila je Crnogorskom Telekomu priznanje Izvrsnost u izazovima, čime je postao prva telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori koja je dobila tu nagradu.

Iz Crnogorskog Telekoma su saopštili da Selectio od aprila prošle godine, priznanjem Izvrsnost u izazovima, nagrađuje one kompanije koje demonstriraju visok nivo brige za svoje zaposlene tokom pandemije koronavirusa.

- Cilj priznanja Izvrsnost u izazovima, uz naglašavanje važnosti kvalitetnog upravljanja zaposlenima, jeste podsticanje dijeljenja dobrih praksi koje su mnoge kompanije pokrenule tokom perioda pandemije - navodi se u saopštenju.

Kako bi neka kompanija dobila to priznanje, mora proći kroz nezavisnu evaluaciju svojih praksi upravljanja zaposlenima, pri čemu se procjenjuju agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurali zdravlje i dobrobit zaposlenih, te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

- Ono po čemu se Telekom u periodu pandemije istakao jeste efikasno i pravovremeno upravljanje krizom s naglaskom na osiguravanje zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenih - dodaje se u saopštenju.

U kompaniji je stavljen fokus i na kvalitetnu kriznu komunikaciju, kao i na zadržavanje osjećaja povezanosti među zaposlenima.

- Benefiti za zaposlene su očuvani tokom kriznog perioda, pa su svi zaposleni dodatno nagrađeni zbog svoje posvećenosti kvalitetnom radu u ovim izazovnim okolnostima - rekli su iz Telekoma.

Izvršna direktorica kompanije, Dina Cibulskaja, kazala je da je Telekom u periodu pandemije, uprkos veličini i broju zaposlenih, pokazao zavidan nivo spremnosti na transformaciju, kako u tehnološkom tako i u organizacionom smislu.

- Osim što smo za većinu koleginica i kolega u rekordno kratkom roku organizovali rad od kuće, uključujući primjer Call centra kojeg smo prvi put u istoriji Telekoma izmjestili iz svojih prostorija, takođe smo nastavili da razvijamo i implementiramo digitalna rješenja kako bismo unaprijedili sopstvene poslovne procese i ponudili ista rješenja partnerima - objasnila je Cibulskaja.


Kako je kazala, zdravlje zaposlenih je bio glavni fokus, što su u kompaniji pokazali kroz blagovremeno obezbjeđivanje neophodne zaštitne opreme i prije uvođenja zvaničnih mjera.

- A da zdravlje naših koleginica i kolega i dalje ostaje naš prioritet, potvrdili smo kroz mnoge druge preduzete aktivnosti kao što su uvođenje modela rada od kuće, obezbjeđivanje brzih testova kao i pulsnih oksimetara za naše zaposlene, konstantna komunikacija sa kolegama u izolaciji i njihovim porodicama - navela je Cibulskaja.

Ona je rekla da se Telekom, zahvaljujući izvanrednom zalaganju zaposlenih, kvalifikovao za to priznanje.

"Priznanje predstavlja potvrdu da smo u stanju da se brzo transformišemo i na taj način ostanemo pouzdan partner korisnicima i lokalnoj zajednici", zaključila je Cibulskaja.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.