NavMenu

Predrag Todorović biće izvršni direktor kompanije ToMontenegro?

Izvor: Dan Srijeda, 03.02.2021. 08:49
Komentari
Podeli
(Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Vlada Crne Gore u četvrtak će odlučivati o predlogu liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora kompanije ToMontenegro, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja. U isto vrijeme, list Dan prenosi da će za izvršnog direktora nove nacionalne avio-kompanije biti imenovan Predrag Todorović.

On je, kako piše Dan, više od deceniju u evropskoj avijaciji. Prema podacima sa njegovog Linkedin profila, Todorović je od 2010. do 2018. godine radio u Pro sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione za cijeli svijet, dok je od tada u Citizen plane.

To je, kako piše list, firma koja ima platformu preko koje se prodaju sjedišta svih avio-kompanija koja nijesu prodata. Moderni softveri te kompanije traže prazna mjesta i nude na internetu.

Todorović je radio na poslovima prodaje i napredovao sve do izvršnih funkcija. Na svom profilu je naveo i da se bavio vaterpolom.

Izbor Todorovića za izvršnog direktora ne bi trebalo da bude doveden u pitanje, prema informacijama Dana.

Iz izvora bliskih Vladi saznali su i da će jedan od članova borda biti stranac. Riječ je o državljaninu Italije, koji je poslao CV na konkurs za izbor članova borda direktora nove kompanije.

Takođe, u novoj avio-kompaniji neće biti političkog kadra.

Ministarstvo finansija u svom saopštenju nije pominjalo imena kandidata za izvršnog direktora i odbor direktora ToMontenegro.

- Komisija za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora u d.o.o. ToMontenegro, utvrdila je predlog liste kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije. Lista se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka, koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države - navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Komisija u sastavu ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić i ministar za kapitalne investicije, Mladen Bojanić, obrazovana je na sjednici Vlade Crne Gore od 26. januara. Članovi su pregledali sve pristigle prijave i napravili selekciju biografija koje ispunjavaju potrebne kvalifikacije i uslove, nakon čega su pristupili razgovorima sa svim kandidatima koji su ušli u uži izbor.

- Interesovanje za poziv koji je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo na svojoj web stranici je bilo veliko, u prilog čemu govori i zavidan broj prijavljenih. Broj kompetentnih profesionalaca, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, koji su se odazvali sa željom da budu dio nove kompanije predstavlja potvrdu da ova Vlada uživa veliku podršku i povjerenje građana, što pruža dodatnu motivaciju za nastavak sprovođenja započetih reformi u svim sferama - zaključuje se u saopštenju.



Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.