NavMenu

Reakcija iz kompanije: Rudnik uglja nema dugovanja

Izvor: Mina Srijeda, 03.02.2021. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: Dominik Vanyi/unsplash)
Rudnik uglja Pljevlja nema dugovanja, a obaveze prema dobavljačima izmiruju u skladu sa rokovima dospjeća, saopšteno je iz kompanije.

- Rudnik uglja, na današnji dan, nema dugova prema državi, Poreskoj i lokalnoj upravi, kao i bankama, a sve obaveze prema dobavljačima izmiruju se u skladu sa rokovima dospjeća - navodi se u reagovanju povodom pisanja medija o aktivnim poreskim dužnicima, gdje, kako tvrde, nijesu navedeni ažurirani podaci o Rudniku uglja.

Iz kompanije su objasnili da se podaci koji su objavljeni odnose na oktobar, kao i da je Rudnik tokom januara izmirio preostali iznos reprogramiranog poreskog duga i stekao preduslov da se poslije više godina nađe na Bijeloj listi poreskih obveznika.

- Činjenica je da je prije šest godina Rudnik bio na ivici stečaja, da je poreski dug bio preko 18 mil EUR, a kreditno zaduženje i akumulirani gubitak po oko 20 miliona, ali je kroz proces optimizacije postao profitabilna kompanija - navodi se u reagovanju.

Iz kompanije su saopštili da je Rudnik uglja postao profitabilna kompanija, bez kreditnih zaduženje i poreskog duga, sa dobiti koja se povećava svake godine.

Oni su dodali ad je ta dobit 2019. godine iznosila 9,5 mil EUR, a da će za prethodnu biti još bolja.

Dan je u ponedjeljak među kompanije u većinskom državnom koje imaju najveća dugovanja, uvrstio i Rudnik uglja. U tekstu je navedeno da Rudnik uglja duguje 2,6 mil EUR za poreze i doprinose na lična primanja, kao i da ima i poreski dug od 1,38 miliona.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.