NavMenu

EBRD spremna da podrži ekološke projekte na sjeveru Crne Gore

Izvor: Mina Subota, 23.01.2021. 11:26
Komentari
Podeli
(Foto: PEPPERSMINT/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je na saradnju sa Crnom Gorom oko projekata poput upravljanja otpadom na sjeveru, daljinskim grijanjem na biomasu za Žabljak i Rožaje, kao i jačanju kapaciteta lokalne samouprave.

To je saopšteno na sastanku ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića sa šefom Kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori Japom Sprejom.

Sprej je upoznao Mitrovića sa aktivnostima i projektima EBRD-a i mogućnostima buduće saradnje.

- Predstavnici EBRD-a su iskazali očekivanja o zajedničkoj saradnji oko realizacije projekata poput upravljanja otpadom na sjeveru Crne Gore, daljinskim grijanjem na biomasu za Žabljak i Rožaje, i kako ojačati kapacitete lokalne samouprave u cilju razvoja i korištenja infrastrukture - navodi se u saopštenju.

Posebno su, kako je saopšteno, razmatrani oni projekti EBRD-a koji mogu doprinijeti daljem razvoju infrastrukture Crne Gore, a posebno u vezi sa Poglavljem 27.


Mitrović je istakao značaj saradnje sa EBRD-om.

Obje strane su, kako se navodi, bile zainteresovane da razmijene informacije o projektima Proširenja sistema Regionalnog vodovoda i Upravljanja otpadnim vodama, ali i o projektima iz oblasti energetike.

Mitrović je kazao da je spreman da sagleda svu dostupnu projektnu dokumentaciju, sa posebnom pažnjom na ekološku prihvatljivost projekata.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.