NavMenu

Uprava carina u novembru naplatila 54,86 mil EUR

Izvor: Mina Ponedjeljak, 11.01.2021. 15:24
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Uprava carina je u novembru prošle godine naplatila 54,86 mil EUR prihoda, što je 12,82% manje u odnosu na isti period 2019.

Prema mjesečnom izvještaju objavljenom na sajtu Uprave carina, u novembru je izvršeno carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 5,71 hiljadu EUR i akciznih u iznosu od 698,28 hiljada EUR.

- Ostvarena neto naplata za novembar iznosila je 54,16 mil EUR - precizirali su iz Uprave.

Od ukupno naplaćenih prihoda u novembru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 35,59 mil EUR, na akcize 17,3 mil EUR, na carinu 1,77 miliona, na porez na kafu 182,9 hiljada, a na ostale prihode 7,76 hiljada EUR.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja i njihove derivate sa 73,15 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 16,85 odsto, na alkohol i alkoholna pića sa 4,42 odsto, a na gaziranu vodu 2,67 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.