NavMenu

Opština Tuzi prinudno od Plantaža naplaćuje više od 500.000 EUR

Izvor: Mina Srijeda, 02.12.2020. 10:35
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Predrag Jankovic)
Opština Tuzi donijela je rješenje o prinudnoj naplati poreskog duga od Plantaža u iznosu od 524 hiljade EUR, potvrdio je Vijestima predsjednik te opštine Nik Đeljošaj.

On je, u odgovoru na pitanje da li je toj kompaniji istekao rok za plaćanje duga za porez na nekretnine i da li je pokrenuta procedura prinudne naplate, potvrdio da su donijeli rješenje o prinudnoj naplati.

Rok za plaćanje duga od ukupno 624 hiljade EUR istekao je 30. novembra, a većinski državna kompanija je platila 100 hiljada i pokrenula žalbu na rješenje.

Pošto žalba ne odlaže postupak, Opština Tuzi je u utorak donijela rješenje o prinudnoj naplati, koje se u skladu sa zakonskom procedurom dostavlja dužniku sa novim rokom plaćanja, koji ne može biti duži od deset dana.

- Ukoliko obveznik ne plati obavezu u ostavljenom roku, ona će se izvršiti prinudnom naplatom dostavljanjem ovog rješenja Centralnoj banci (CBCG) na izvršenje, odnosno radi blokade računa i prenosa novca na račun Opštine Tuzi - kazao je Đeljošaj.

Plantaže su, kako je objasnio, podnijele poresku prijavu prema kojoj su svoju obavezu utvrdile na oko 50 hiljada EUR, a "u proceduri im je utvrđena stvarna obaveza od 624 hiljada EUR".
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.