NavMenu

Podnošenje PDV prijava od novembra isključivo elektronskim putem

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.11.2020. 15:30
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Poreska uprava podsjeća poreske obveznike da se PDV prijave od 4. novembra 2020. godine podnose isključivo elektronskim putem, shodno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji je stupio na snagu 4. avgusta 2020. godine.

Naime, član 35 stav 2 Zakona propisuje da poreski obveznik prijavu za obračun poreza na dodatu vrijednost podnosi elektronskim putem nadležnom poreskom organu do 15. dana narednog mjeseca po isteku poreskog perioda, dok član 69a istog Zakona predviđa da će se pomenuta odredba primjenjivati nakon tri mjeseca od dana stupanja na snagu ovog zakona, odnosno od 4.11.2020. godine.

- Elektronski servisi za podnošenje poreskih prijava uvedeni su u cilju pojednostavljivanju procedura i smanjenja administrativnog opterećenja za poreske obveznike pri ispunjavanju poreskih obaveza, ali i modernizacije poslovnih procesa u samoj Poreskoj upravi, a isti omogućavaju poreskim obveznicima da bez posjeta područnim jedinicama i čekanja u redovima iz svoje kancelarije i doma prijave poresku obavezu shodno zakonu - navode iz Poreske uprave.

Obavještenje o stupanju na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost od 05. avgusta 2020. godine, sa detaljno predstavljenim novinama koje je Zakon donio, možete pronaći OVDJE.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.