NavMenu

McDonalds uvodi jela za vegetarijance

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 19.11.2020. 14:26
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Kako bi bolje odgovorio na potražnju potrošača McDonald’s planira pokrenuti vlastitu liniju vegetarijanskih proizvoda pod imenom McPlant.

Već su testirali burger s odreskom na bazi biljaka veganske starap tvrtke Beyond Meat. Sada žele ponuditi vlastiti proizvod, pripremljen isključivo za McDonald’s, na određenim tržištima sljedeće godine.

Lanac restorana nije precizirao hoće li obnoviti partnerstvo s Beyond Meat, samo su naveli da će se obratiti trećim proizvođačima kao i za ostale svoje proizvode.

Linija McPlant kasnije bi se mogla proširiti na alternative piletini, precizirao je McDonald’s tijekom prezentacije ulagačima.

U tom području su u malom zaostatku u odnosu na konkurente poput Burger Kinga, prvog velikog lanaca koji je u travnju 2019. u Sjedinjenim Državama pokrenuo vegetarijansku verziju svog burgera Whopper.


McDonald’s i dalje računa na svoje vodeće proizvode poput Big Mac, McNuggets i krompirića, koji i dalje predstavljaju oko 70% prometa na glavnim tržištima.

- Potražnja za poznatim proizvodima u ovim nesigurnim vremenima je bila veća nego ikada. McDonald’s drži da će ti klasični proizvodi i dalje biti pokretači rasta zahvaljujući njihovoj popularnosti i profitabilnosti - naglašava tvrtka u priopćenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.