NavMenu

Kampanja "U društvu prirode" i otvaranje hotela One&Only privukli pažnju britanskih medija

Izvor: eKapija Srijeda, 18.11.2020. 09:19
Komentari
Podeli
(Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je ponudu Crne Gore na međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market, d 09. do 11. novembra, u Londonu, koja se uslijed aktuelne pandemije virusa Covid-19 prvi put održala u potpunosti virtuelno. Tom prilikom, NTO CG je dodatno promovisala ponudu destinacije putem distribucije deset tematskih saopštenja britanskim medijima.

O uspjehu predstavljene ponude naše zemlje na ovom renomiranom sajmu, govori i činjenica da su britanski mediji objavili preko 20 afirmativnih članaka u uticajnim britanskim medijima, a kao rezultat održanih sastanaka očekuju se i dodatni članci u narednom periodu.

- Britanski The Telegraph u članku "Razlozi za radovanje putovanjima u 2021.", kao prvu destinaciju navodi Crnu Goru, posebno naglašavajući značaj otvaranja luksuznog rizorta One&Only, prvog u Evropi - saopšteno je iz NTO.

Izbor naše zemlje kao jedne od preporučenih destinacija za odmor u narednoj godini zasnovan je, kako ističu, na mjerama za kontrolu pandemije i na relativnoj normalnosti otvorenih granica i sigurnog prolaza.

- Rizort One&Only sa nestrpljenjem iščekuje proljeće 2021. Do sada je ova grupacija ograničavala svoje hotele sa pet zvjezdica na Aziju, Afriku, Australiju i Meksiko. Ali, u Evropi će debitovati u martu, osam mjeseci kasnije od planiranog, kada se na crnogorskom primorju otvara i rizort Portonovi, u Herceg Novom. Jedno od obilježja hotela biće i restoran Giorgio Locatelli - navodi se.

Iz Nacionalne turističke organizacije smatraju da domet od više od 167 miliona, koliko je dostigao The Telegraph objavljivanjem ovog članka, daje značajan doprinos promociji Crne Gore kao destinacije za odmor, ali i aktuelne ponude, kako na britanskom tržištu, tako i na svjetskom, s obzirom na internacionalnu popularnost ovog medija.

Pored Telegraph-a, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore održali su preko 60 sastanaka sa predstavnicima uticajnih globalnih medija među kojima su BBC Global, Discovery, Travel Zoo, kao i sa predstavnicima vodećih britanskih medija uopšte.

- Tu su The Independent, The Guardian, Daliy Mail, i onih specijalizovanih za oblast turizma kao što su: National Geographic Traveller, Culture Trip, Wanderlust, Travel Bulletin, Metro, Globetrender, Globetrotter TV, Selling Travel, Travel Weekly, Luxury Travel Intelligence, Travel Trade Gazette, GoNomad Travel i drugi - dodaju iz NTO.

O otvaranju luksuznog rizorta One&Only pisali su i Business Traveller, Travel PR News, Travel Weekly i Travel Bulletin, a pažnju tamošnjih medija privukla je i nova kampanja i TV spot "U društvu prirode", pa su tim povodom Travel PR News, Breaking Travel News, Travel Bulletin, Travel Weekly, Travel Daily, Gone travelling i Nature News objavili da se "inspirativno putovanje u Crnu Goru fokusira na potrebu da ljudi prihvate prirodu kao odmor od virtuelnog svijeta u kojem smo bili prinuđeni da živimo prije i tokom pandemije".

Takođe, CN Traveller i Luxurious magazine opisuju prirodne ljepote Crne Gore, kulturne i istorijske znamenitosti, ali i predstavljaju ponudu luksuznih hotela i rizorta na našem primorju.

- Imajući u vidu da tržište Velike Britanije spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru, NTO CG planira dalje PR aktivnosti na ovom tržištu u narednom periodu u cilju održavanja imidža i privlačenja britanskih turista u destinaciju kada se steknu uslovi za putovanja - zaključuje se u saopštenju Nacionalne turističke organizacije.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.