NavMenu

U septembru otkupljeno 2,48 miliona litara mlijeka, 5,5% manje u odnosu na isti period lani

Izvor: Mina Utorak, 17.11.2020. 13:41
Komentari
Podeli
Ukupna količina otkupljenog kravljeg mlijeka u septembru iznosila je 2,48 miliona litara, što je 5,5% manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz Monstata su naveli da je u septembru otkupljeno 2,2 odsto manje mlijeka nego u avgustu.

- Sadržaj mliječne masti u septembru je u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec veći 7,6 odsto, a sadržaj proteina 3,8 odsto - navodi se u saopštenju.

U poređenju sa prethodnim mjesecom sadržaj mliječne masti bilježi rast od 1,2 odsto, a sadržaj proteina 2,2 odsto.

U septembru je u odnosu na isti prošlogodišnji period, zabilježeno povećanje proizvodnje fermentisanih mliječnih proizvoda 5,9 odsto, dok je smanjena proizvodnja konzumnog mlijeka 8,1%, pavlake 25,1%, kajmaka 14,7% i sira 26%.

Iz Monstata su kazali da je u septembru u odnosu na avgust zabilježeno povećanje proizvodnje konzumnog mlijeka 24,8%, kajmaka 4,3%, dok je smanjena proizvodnja pavlake tri odsto, fermentisanih mliječnih proizvoda 2,1 odsto i proizvodnja sira 0,8 odsto.

- U periodu od januara do septembra ukupno otkupljena količina kravljeg mlijeka iznosi 21,9 miliona litara i bilježi se rast od 3,4% u odnosu na isti period prošle godine - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.