NavMenu

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na međunarodnoj berzi World Travel Market u Londonu

Izvor: Mina Srijeda, 11.11.2020. 09:18
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Isidora Garčević)
Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavlja ponudu destinacije na međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market, koja se usljed aktuelne pandemije koronavirusa prvi put održava u potpunosti virtuelno u Londonu.

Iz NTO-a je saopšteno da učešće na tom važnom globalnom događaju za turističku industriju, koji je počeo u ponedjeljak i traje do srijede, podrazumijeva virtuelni štand Crne Gore, odnosno prisustvo u katalogu WTM-a.

- To omogućava zakazivanje i održavanja video sastanaka sa ostalim učesnicima, uspostavljanje novih kontakata i obnavljanje postojećih, putem interaktivne online platforme - navodi se u saopštenju.

U okviru virtuelnog štanda Crne Gore svoju ponudu predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve i Bara, hotelske kompanije Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, HG Montenegro Stars i Beppler & Jacobson, kao i novi hotel Blue Kotor Bay.

Tokom sastanaka, predstavnici NTO predstavili su ponudu destinacije i razmatrali mogućnosti za saradnju na planu promocije, prije svega na tržištu Velike Britanije, ali i na ostalim emitivnim tržištima, s obzirom na globalni karakter te turističke berze.

Održani su i planirani sastanci sa predstavnicima uticajnih globalnih medija među kojima BBC Global, Discovery, Travel Zoo, kao i sa predstavnicima vodećih britanskih medija uopšte i onih specijalizovanih za oblast turizma kao što su: The Independent, The Guardian, Daliy Mail, Telegraph, National Geographic Traveller, Culture Trip, Wanderlust, Travel Bulletin, Metro, Globetrender, Globetrotter TV, Selling Travel, Travel Weekly, Luxury Travel Intelligence, Travel Trade Gazette i GoNomad Travel.

Takođe, predstavnici NTO održali su sastanke sa mnogim relevantnim kompanijama u turizmu među kojima su Sojern, Miki Travel, OTT Online Travel Training, Oasis Travel, Traverse, Hotel Beds, New Deal Europe, te sa brojnim influenserima, blogerima, freelance novinarima i fotografima koji su od važnosti za promociju putem digitalnih kanala.

Tokom trajanja londonske turističke berze, NTO je dodatno promovisala ponudu destinacije putem distribucije deset tematskih saopštenja britanskim medijima.

- Predstavljeni su nova kampanja i TV spot U društvu prirode, ali i sigurnosni protokoli i mjere koje država preduzima kako bi u uslovima pandemije omogućila sigurnost građanima i turistima koji posjećuju našu zemlju, koji su usaglašani sa globalnim protokolima, što je potvrdio Svjetski Savjet za turizam i putovanja (WTTC), s obzirom na to da je Crna Gora nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja Safe Travels - navodi se u saopštenju.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić, kazala je u intervjuima za britanske medije da su svjesni činjenice da su sigurnost i zdravlje na prvom mjestu, kao i da je pandemija prouzrokovala strah kod ljudi, ne samo od putovanja već i od gužvi.

- Ulažemo napore u sprovođenju sigurnosnih protokola, kako bismo obezbijedili sigurnost turistima koji provode odmor u našoj destinaciji i istovremeno omogućili oporavak sektora turizma - rekla je Radak Kukavičić.

Ona je navela da kampanja U društvu prirode koja predstavlja prirodne ljepote destinacije, ima za cilj da inspiriše putovanja u Crnu Goru kada se stvore uslovi, ukazujući na tanku vezu između čovjeka i prirode i njenu važnost u ograničavajućem digitalnom svijetu, u kojem su svi primorani da žive tokom pandemije.

- Crna Gora nudi obilje mogućnosti za odmor u prirodi, uz bezbjednu distancu - dodala je Radak Kukavičić.

Pored prirode, u fokusu promocije u Londonu su i noviteti u ponudi za narednu sezonu, kao što je otvaranje prvog hotela brenda One&Only u Evropi, u Herceg Novom, kao i ponuda destinacije uopšte, kako za ljetnji, tako i za zimski turizam, te kulturne znamenitosti, gastronomija i mogućnosti za aktivni odmor.

Iz NTO su kazali da u periodu od 2015. do prošle godine Crna Gora bilježi konstantan porast broja britanskih turista. Tokom prošle godine zabilježena je oko 30 odsto veća posjeta sa tog tržišta u poređenju sa 2018. godinom.

- S obzirom na evidentna usporavanja usljed snažnog negativnog uticaja globalne zdravstvene krize na turizam, procjenjuje se da bi se, uz stabilizaciju zdravstvene situacije, mogao očekivati postepeni oporavak i povratak britanskih turista tokom naredne sezone - dodaje se u saopštenju.

Učesnici turističke berze u Londonu u prilici su da, uživo putem online platforme prate konferencije i forume na kojima učestvuju lideri i stručnjaci iz sektora, a koje se bave nekim od problema sa kojima se suočava sektor turizma danas, razmatra se uticaj koji je globalna zdravstvena kriza imala na putovanja i turizam i diskutuje o putu oporavka, identifikujući trendove i inovacije koji oblikuju budućnost tog sektora.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.