NavMenu

BiH bi novi aranžman sa MMF-om trebalo da zaključi u januaru

Izvor: eKapija Subota, 31.10.2020. 12:38
Komentari
Podeli
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je izrazio punu opredijeljenost svih nivoa vlasti u BiH da, uprkos otežanom radu Misije usljed pandemije virusa korona, očekuje uspješan završetak pregovora do sredine decembra ove godine, te zaključenje novog aranžmana u januaru 2021. godine, rečeno je tokom njegovog sastanka sa predstavnicima MMF koji je održan u petak, 30. oktobra.

Na sastanku je razgovarano o planiranim aktivnostima i mjerama u okviru novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom, kao i o reformskim oblastima koje će biti obuhvaćene novim aranžmanom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je predstavnike MMF-a sa aktivnostima koje institucije u BiH provode u borbi sa posljedicama uzrokovanim pandemijom virusa korona, navodeći da su trenutno resursi svih nivoa vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru i zaštitu zdravlja stanovništva, te podršku realnom sektoru.


Predsjedavajući Tegeltija je, govoreći o novom aranžmanu sa MMF-om, istakao da je potrebno zadržati stabilnost finansijskog sektora, te posvećeno i temeljno nastaviti sa radom na oporavku zdravstvenog sektora i reformi javnih preduzeća. Naglasio je potrebu snažne podrške oporavku ekonomije, uz posebnu pažnju na privredne grane koje su najjače pogođene krizom.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.