NavMenu

Gotov projekat za prvu biciklističku stazu u Herceg Novom - Raspisivanje tendera do kraja novembra

Izvor: Radio Jadran Petak, 30.10.2020. 11:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog okončala je izradu i reviziju glavnog projekta za izgradnju biciklističke staze od TC HDL do Sutorine, duge 3 km, a potpisani su i svi neophodni ugovori za realizaciju. Riječ je o segmentu projekta Ćiro II vrijednom 300.000 EUR.

Izgradnjom prve biciklističke staze u Herceg Novom, sa svim pratećim elementima, biciklisti će dobiti mjesto za vježbanje, kao i rekreativci, koji su od pojave epidemije korona virusa, počeli više da koriste bicikl kao prevozno sredstvo, kaže direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Boro Lučić.

- Nadam se da ćemo do kraja novembra raspisati tender za izbor izvođača. Izgradnja poligona za bicikliste Pump track planirana je za kraj sljedeće godine, zato prvo krećemo u izgradnju biciklističke staze. Tu će biti izgrađen i trotoar i rasvjeta od HDL do bivšeg motela Vinogradi. Na taj način povećaćmo sigurnost, učiniti taj potez atraktivnijim. U sklopu toga, biće uređen i dio nekadašnje željezničke pruge u dužini od 1,5 km, do bivše željezničke stanice - precizirao je Lučić.

U planu je i sanacija stare željezničke stanice, koja bi trebalo da bude uređena kao manji muzej, sa lokalom, gdje će biciklisti moći da predahnu i popiju piće.


- Za put od Sutorine kroz Tijesni klanac do Ratiševine raspisan je javni poziv za izbor izvođača, a radovi bi uskoro trebalo da počnu i na uređenju puta između Porobića i Lazarevića, odnosno između Mojdeža i Mokrina. To je put u dužini od oko 2,5 km. Izbetoniraćemo 700-800 m, ostalo će biti nasuto i uređeno. Tako da će praktično od Zelenike biti moguća šetnja i vožnja bicikla dalje kroz Sutorinu, Mojdež, Mokrine do Vrbanja i Adrenalinskog parka - kazao je Lučić.

Projekat Ćiro II ukupne je vrijednosti oko 600.000 EUR i biće finansiran u okviru Drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.