NavMenu

Pierre Marcolini iz Belgije najbolji poslastičar na svijetu

Izvor: Klix Petak, 30.10.2020. 10:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: beats1/shutterstock)Ilustracija
Najbolji svjetski poslastičar zove se Pierre Macolini i dolazi iz Belgije. Ovaj belgijski majstor čokolade dobitnik je brojnih priznanja za svoje poslastice.

Odluku o proglašenju za najboljeg poslastičara je donio žiri neovisnih novinara, a titulu dodjeljuje World Pastry Stars, organizacija sa sjedištem u Italiji koja okuplja slastičare iz zemalja s dugom tradicijom izrade poslastica i čokolade kao što su Francuska i Švicarska.

- Kompanija Marcolini postoji već 25 godina i imam dojam da je titula svjetskog prvaka dodijeljena cijeloj kompaniji, svima onima koji su me slijedili u potpuno ludom projektu usmjerenom na obnovu, transformaciju, promjenu, modernizaciju svijeta peciva i svijeta čokolade - kazao je Macolini koji prodaje svoje čokolade u luksuznim kutijama po cijeni od 100 EUR.


Ovaj pedesetšestogdišnjak danas ima svoje luksuzne butike širom svijeta od Njemačke do Kine.

Izrazio je nadu da čokolada pomože u vremenu pandemije i savjetovao je ljudima da u svom domu završe dan tako da posegnu za prutićem čokolade, kutijom pralina ili kutijom čokoladica.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.