NavMenu

Herceg Novi naredne godine dobija prvu podzemnu garažu - Očekuju se i tenderi za izgradnju autobuske stanice i vodovodne insfrastrukture na Luštici

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.10.2020. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/ryurikovna)
Herceg Novi će tokom naredne godine dobiti prvu podzemnu garažu u centru grada, a to je samo jedan od projekata koji se sprovode ili su u planu, rekao je predsjednik Opštine Stevan Katić na Svečanoj sjednici Skupštine opštine koja je juče prvi put održana u Domu kulture u Bijeloj, a kojojm je obilježen Dan oslobođenja i Dan opštine Herceg Novi.

- Očekujemo da u prvoj polovini 2021. godine Herceg Novi dobije prvu javnu podzemnu garažu sa oko 200 parking mjesta i novi trg, na prostoru ispred zgrade Opštine Herceg Novi. Od samog početka izgradnje objekta vrijednog oko 4 mil EUR, ovaj projekat predstavlja potvrdu da aktuelna lokalna uprava ima kapacitet za realizaciju velikih infrastrukturnih investicija - kazao je Katić.

U narednoj godini planiran je i početak radova na još jednom značajnom objektu, izgradnji autobuske stanice.

- Glavni projekat je u završnoj fazi, nakon čega ćemo raspisati javni poziv za izbor izvođača radova i, nadam se, ubrzo nakon toga udariti kamen temeljac na lokaciji u Igalu - dodao je on.

Ključni projekti za razvoj grada su i izgradnja putne i vodovodne infrastrukture na Luštici.

- Nakon završetka izrade glavnih projekata, moći ćemo da krenemo u raspisivanje tendera za realizaciju ovih višemilionskih ulaganja. Riječ je o generacijskim projektima, čiji će efekat na razvoj poluostrva i kvalitet života na njemu biti istorijski - kazao je Katić.

Komentarišući aktivnosti u periodu između dva praznika grada, koje su prisutnima predstavljene kroz video i bilten, predsjednik Opštine je istakao da je već treću godinu glavni prioritet rukovodstva lokalne uprave poboljšanje kvaliteta života za sve građane Herceg Novog.

On je dodao da uspjeh i napredak ne donose krupne riječi, već jasan plan, rad i čvrsta vizija, zbog čega je lokalna uprava usvojila strateški plan razvoja grada za narednih sedam godina u kojem se nalazi više od 100 projekata koji jasno oslikavaju kakav Herceg Novi treba da ostane budućim generacijama.

Najavio je i da će u 2021. godini biti otvoren novi objekat Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, te da će gradska uprava nastaviti da uspješno završava projekte koji služe na čast Herceg Novom i na korist njegovim građanima.

Kako je rekao, projekti za čije rješavanje očekuju puno angažovanje i podršku nove Vlade Crne Gore su: rješavanje pitanja privatizacije Bolnice Meljine i Vektra Boke, decentralizacija Morskog dobra, ukidanje putarine na putu Meljine-Petijevići, izgradnja zaobilzanice, izgradnja škole u Igalu i obnavljanje u Srbini.

- Iskreno vjerujem da će nova Vlada konačno prekinuti maćehinski odnos koji je država godinama imala prema našem gradu i da Novi više neće biti posmatran kao poslijednja tačka u odnosu na Podgoricu, već kao prva tačka na vratima Crne Gore ka Evropskoj Uniji - zaključio je Katić.

- Naš krajnji cilj je da olakšamo put onima koji dolaze poslije nas. Želimo da grad pet Danica bude grad mogućnosti i otvorenih prilika, grad u kojem ćemo svi težiti razvoju, novim dostignućima i boljem životu. Vjerujemo da ako svako od nas pruži najviše od sebe, Herceg Novi će biti najbolji što može biti. Zato radimo sa ljudima, za ljude ovog grada, sada i ubuduće - kazao je Katić.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.