NavMenu

Festival sira Zlatna kriška 29. i 30. oktobra u Podgorici

Izvor: Mina Ponedjeljak, 26.10.2020. 13:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Yeko Photo Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Klaster Probaj domaće organizovaće u četvrtak i petak (29. i 30. oktobra) na Trgu nezavisnosti Festival sira Zlatna kriška. Festival će, kako su saopštili organizatori, okupiti proizvođače sira iz cijele Crne Gore.

- Cilj nam je da pokažemo raznovrsnost i bogatstvo ponude, kao i autentične načine izrade sireva u različitim krajevima Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Posjetioci će moći da degustiraju i kupe sireve proizvođača od sjevera do juga i uspostave direktne kontakte sa proizvođačima.

- Na ovaj način, Klaster Probaj domaće, koji je do sada organizovao različite projekte usmjerene na afirmaciju poljoprivrednih proizvođača, njihovih proizvoda i ruralnog područja u cjelini, još jednom će predstaviti i promovisati autohtone i tradicionalne poljoprivredne proizvode koji dolaze direktno sa imanja domaćih farmera, kao i ponudu uspješnih sirara koje svoje proizvode plasiraju i u trgovinama - navodi se u saopštenju.

Festival će se oba dana održavati od 10 do 16 sati.

Festival se organizuje u okviru programa Ministarstva poljoprivrede za finansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, pod nazivom Podrška afirmaciji poljoprivrednih proizvoda na domaćem tržištu.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.