Izvor: Mina | Nedjelja, 25.10.2020.| 10:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Buduće preduzetnice posjetile Tehnopolis - Održana i radionica o Canvas biznis modelu

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Bartek Zakrzewski)
Nevladina organizacija (NVO) Mladiinfo Montenegro organizovala je, u okviru projekta pod nazivom Kroz biznis do ravnopravnosti, posjetu budućih preduzetnica Inovacionom preduzetničkom centru Tehnopolis.

Iz te NVO je saopšteno da je istog dana u nikšićkom hotelu Yugoslavija održana i radionica o Canvas biznis modelu.

- Preduzetnice, učesnice projekta, na početku su upoznate sa radom Tehnopolisa, aktivnostima, kao i programima koje sprovode. Predstavljen im je coworking prostor, funkcionisanje biznis inkubatora, realizovane obuke i događaji, ali i planirani - navodi se u saopštenju.

Preduzetnicama je objašnjeno da Tehnipolis teži da doprinese društveno-ekonomskom razvoju lokalne i regionalne zajednice kroz osnivanje novih i razvoj postojećih mikro i malih preduzeća koja svoje poslovanje baziraju na specifičnim znanjima, vještinama ili naprednoj tehnologiji.

Među ciljevima kojima Tehnopolis teži je i podizanje svijesti o značaju preduzetništva kao ključne kompetencije za razvoj mikro i malih preduzeća, promovisanje naučno istraživačkih rezultata u svrhu pospješivanja poslovanja preduzeća, promocija inovacija kao važnog faktora razvoja preduzeća, prenos znanja i primjera dobre prakse iz regiona i Evrope i bolja informisanost lokalnog stanovništva iz oblasti preduzetništva, ekonomije, marketinga, menadžmenta i projektnog planiranja.

Na radionici o Canvas biznis modelu su učestvovale preduzetnice, kao i mladi ljudi koji imaju ideju i žele da je sprovedu u djelo.

- Svrha Canvas biznis modela je da se razradi ideja i on predstavlja uvod u pisanje biznis plana. To je dinamičan alat koji omogućava i inicira stalno mijenjanje i dopunjavanje sadržaja. Prikladan je za sve kategorije - od potencijalnih preduzetnika, do velikih kompanija i jednostavan da ga mogu primienjivati svi zaposleni - navodi se u saopštenju.

U praktičnom dijelu radionice zadatak je bio da učesnici naprave Canvas model na osnovu sopstvenih biznis ideja, dok je završni dio bio rezervisan za njihovo prezentovanje i diskusiju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.