NavMenu

Na crnogorskim aerodromima počinje zimski red letenja - Montenegro Airlines uspostavlja liniju od Podgorice do Kijeva

Izvor: Mina Nedjelja, 25.10.2020. 11:29
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Građani će od sjutra moći da lete u sve značajnije evropske gradove, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, dodajući da će tokom zime avioni Montenegro Airlinesa (MA) letjeti na relaciji Podgorica-Kijev.

On je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekao da od sjutra počinje zimski red letjenja na aerodromima Crne Gore, prenosi portal RTCG.

- Izuzetno sam zadovoljan dogovorima koje smo imali sa svim aviokompanijama imajući u vidu krizu koja je nanijela ogromnu štetu svima u avioindustriji i našoj kompaniji - saopštio je Orlandić.

On je dodao da će od sjutra građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove - London, Budimpeštu, Milano, Berlin, Pariz, Dortmund i Minhen.

Orlandić je rekao da su uspjeli sve te avio destinacije da održe sa svim avioprevoznicima, te da bi ako situacija bude povoljnija u decembru mogli da očekuju i povezivanje sa Luksemburgom.

- Zvanični avioprevoznik Luks Air bi trebalo da leti na toj liniji - naveo je Orlandić.

On je najavio da će tokom zime ove godine avioni MA letjeti na relaciji Podgorica - Kijev, što do sada nije bilo.

- Vjerujem u pokretanje oporavka avioindustrije kod nas, u regionu i EU, i da bi možda tokom marta mogli govoriti o pozitivnim pomacima i boljim iskoracima, jer je ogroman pritisak na EU da se to sve normalizuje i omogući da uz pomoć brzih testova građani mogu da lete - rekao je Orlandić.

On je podsjetio na zvanične podatke Međunarodne vazdušne asocijacije, koji govore da su se na aerodromima ili u avionima svega 44 putnika zarazila koronom.

- Dakle ako se pridržavamo mjera, to itekako može da se spriječi - poručio je Orlandić.

On je saopštio da je MA imao ogroman gubitak krajem septembra u broju prevezenih putnika.

- Imali smo letove, ali nijesmo imali dovoljan broj putnika, bili smo pod udarom korone. Podatak o 36% opsluženih vazduhoplova govori da naša saradnja sa aviokompanijama ipak traje i u teškim okolnostima. No finansijski gubici su ogromni - rekao je Orlandić.

On je dodao da su oni uputili inicijativu NKT-u da se iz zemalja regiona u Crnu Goru ipak ulazi bez kovid testova.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.