Izvor: Mina | Subota, 24.10.2020.| 10:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prihodi HG Budvanska rivijera u prvih devet mjeseci umanjeni za 17,5 mil EUR - Zaposlenima 15% niže zarade

Ilustracija (Foto: Andrey Burmakin/shutterstock.com)
Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera u prvih devet mjeseci ove godine manji su 17,5 mil EUR ili 87%, dok je broj ostvarenih noćenja opao 86%.

Plate zaposlenih biće umanjene 15%, a najniža primanja pet odsto. U kompaniji računaju da će do kraja godine biti likvidni i da neće biti potrebe za kreditnim zaduženjima, konstatovano je na nedavno održanoj sjednici Odbora direktora, pišu Vijesti.

Mjere racionalizacije poslovanja uključuju, osim smanjenja plata od 15%, svođenje naknada za prevoz na mjesečnu kartu za gradski prevoz, ukidanje naknada za troškove mobilnih telefona i goriva za službena vozila, naknade za regres, stimulativne i za smještaj radnika.

- Prekid avio-saobraćaja sa najznačajnijim tržištima imao je najveći uticaj na poslovanje kompanije, a domaće i tržište susjednih zemalja nije značajnije moglo nadomjestiti manjak turista iz zapadne i istočne Evrope - kazali su iz kompanije.

Oni su dodali da je Odbor direktora, sagledavajući objektivne okolnosti, pohvalio napore menadžmenta prevashodno na zaštiti zdravlja zaposlenih i gostiju hotela.

Iz HG Budvanska rivijera su naveli da se dobrim upravljanjem tokom avgusta i septembra obezbijedila zadovoljavajuća popunjenost, uz smanjenje troškova i racionalizaciju radne snage.

Odbor je posebno istakao hotel Palas koji je tokom avgusta imao popunjenost na nivou prethodne godine, čak uz potrebu otvaranja i hotelskog aneksa Lux, da bi se zadovoljila tražnja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.