Izvor: eKapija | Petak, 23.10.2020.| 13:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Podgorici još jedna javna punionica za električne automobile

Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Javna punionica za električne automobile u Ulici Vuka Karadžića danas je predata na upotrebu građanima i posjetiocima Podgorice, saopšteno je iz PG Biora.

Kako je navedeno, to je peto po redu javno parkiralište u Podgorci sa dostupnom instalacijom ovog tipa koja pruža mogućnost svim korisnicima električnih automobila da koriste punionicu, a u prvoj godini punjenje e-automobila biće besplatno.

- Ovaj projekat je realizovan po osnovu ugovora o donaciji sa firmom Venntour (Tesla Club Montenegro) koji su obezbijedili punjač za vozila na električni pogon - navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je Podgorica prošle godine dobila prvu punionicu za električne automobile koja je postavljena na uglu Vučedolske i Njegoševe ulice, kroz partnerstvo UNDP-a, MORT-a i Glavnog grada, a nakon toga i duplu punionicu u etažnoj garaži iza zgrade Maša.

- Na ovaj način Glavni grad je nastavio da razvija koncept pametnog grada, svjestan da je upotreba električnih vozila poželjna imajući u vidu da oni nude brojne prednosti - manje zagađenje, smanjenje emisije CO2, smanjenje nivoa buke, povećanje energetske efikasnosti i nezavisnost od fosilnih goriva - zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.