NavMenu

Izgradnja vodovoda u naselju Trešnjevo jedan od prioritetnih projekata u Andrijevici - Investicija vrijedna 450.000 EUR

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2020. 10:41
Komentari
Podeli
(Foto: ThomBal/shutterstock.com)
Mještanima zaseoka Čoeča glava u Andrijevici neophodno je obezbijediti uredno vodosnabdijevanje, zaključeno je na tokom posjete direktora Direktorata za vodoprivredu Momčila Blagojevića toj opštini. Blagojević je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o daljim koracima implementacije projekta izgradnje vodovoda u mjesnoj zajednici Trešnjevo.

Kako je saopšteno na sajtu Opštine Anrijevica, on je tom prilikom podsjetio da vrijednost ovog projekta iznosi oko 450.000 EUR i da će njegovom realizacijom preko 40 domaćinstava u zaseoku Čoeča Glava dobiti vodu za piće. Kazao je da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja do sada opredijelilo 30.000 EUR za izgradnju ovog vodovoda, te da je dio sredstava, u visini od oko 100.000 EUR, obezbijeđen putem donacija. Poručio je da se iskreno nada će se u narednom periodu, uz stvaranje svih neophodnih preduslova, iznaći mogućnosti da se obezbijede dodatna sredstva, potrebna da se završi izgradnja pomenutog vodovoda.

- Dogovoreni su dalji koraci implementacije projekta izgradnje vodovoda u selu Trešnjevo. Ministarstvo poljoprivrede i rurarnog razvoja će nastaviti da podržava ovaj projekat u skladu sa mogućnostima i finansijskim sredstvima koja budu na raspolaganju. Takođe, nastojaćemo da i kroz druge vidove finansiranja, odnosno kroz međunarodne projekte pomognemo izgradnju vodovoda za mještane Čoeče Glave. Svakako sve to mora da prati ispunjavanje svih neophodnih preduslova koje treba da obezbijedi lokalna samouprava u saradnji sa mještanima, kako bi se sredstva mogla apsorbovati i iskoristiti na najbolji način - kazao je Blagojević nakon sastanka, dodajući da se iskreno nada da će, u cilju realizacije i drugih projekata, saradnja lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede u narednom periodu biti na odgovarajućem nivou.

Predsjednik opštine Željko Ćulafić je istakao da će lokalna uprava, uz odgovarajuću podršku, preduzeti sve neophodne mjere da se mještanima Čoeče Glave obezbijedi uredno vodosnadbijevanje.

- Izgradnja vodovoda u Trešnjevu je velika i značajna investicija, zato je potrebno uvezati sve činioce, od nadležnih državnih institucija, lokalne uprave, donatora i mještana, kako bi se sklopila finansijska konstrukcija i cijeli posao doveo do kraja. U tom pravcu imali smo koristan i konstruktivan razgovor sa gospodinom Blagojevićem koji uliva nadu da će se ovaj projekat realizovati u nekom razumnom roku. Što se tiče lokalne uprave spremni smo da u tom pravcu uložimo maksimalne napore - naglasio je Ćulafić.

Tokom razgovora direktor Direktorata za vodoprivredu Momčilo Blagojević je saopštio da Ministarstvo poljoprivrede i rurarnog razvoja radi i na izradi glavnog projekta koji se tiče regulacije korita rijeke Lim.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.