NavMenu

MG Mind postao većinski vlasnik Nove banke - Transakcija vrijedna 24 mil KM

Izvor: seebiz.eu Petak, 09.10.2020. 12:44
Komentari
Podeli

(Foto: wrangler/shutterstock.com)
Firma MG Mind iz Mrkonjić Grada postala je većinski vlasnik Nove banke Banjaluka.

MG Mind je došao do 64,5% akcija Nove banke, nakon deset blok poslova realizovanih juče na Banjalučkoj berzi vrijednih oko 24 mil KM.

Prethodno je MG Mind, u vlasništvu mrkonjićkog biznismena Mladena Milanovića Kaje, imao 29,8% akcija u Novoj banci.

Vlasnička struktura Nove banke ovim transakcijama iz temelja se promijenila, te na listi top deset dioničara više nema kompanija koje su u prethodnom periodu ušle u vlasništvo kao što su banjalučka preduzeća Ban Gradnja i Respect Plus, Legend Istočna Ilidža, N Sport Beograd, Vladimir Kapor d.o.o. Pale, New Concept Banjaluka i Gas Petrol Mrkonjić Grad.

Od ranijih vlasnika ostali su Invest Nova Bijeljina koji ima 5,3% i Slobodan Radanović koji posjeduje 4,7% akcija.

Manje udjele sada posjeduju Zoran Gajić 1,8%, Slobodan Ćurčić 1,7%, Lanaco Banjaluka 1,4%, Radovan Radovanović 1,3%, Nebojša Ninić 1,0%, Institut za ekonomska istraživanja d.o.o. Beograd 0,8%, te Dragan Mikerević, takođe 0,8%.

Mladen Milanović Kaja upravlja MG Mind grupacijom, koja ima više od 2.500 zaposlenih na poslovima u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

U njegovom vlasništvu su i banjalučke firme Tržnica i Čistoća, potom Mrkonjićputevi, a posjeduje i znatan broj vrijednih nekretnina u Banjaluci.

Investirao je u Bobar osiguranje, koje je restrukturirao i preoblikovao u Atos osiguranje, da bi ga potom prodao 2018. godine, a akvizicija je bila teška 24 mi KM.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.