NavMenu

Patike koje nikad nećete posjedovati stižu iz Švajcarske - Pretplata umjesto vlasništva

Izvor: Centar za promociju cirkularne ekonomije Četvrtak, 01.10.2020. 08:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/Sasin Tipchai)
Švajcarska kompanija On, poznata po inovacijama u obući, sada najavljuje nešto potpuno drugačije - patike za trčanje Cyclon za koje će zainteresovani plaćati mjesečnu pretplatu od 35 švajcarskih franaka.

Vijek patika procijenjen je na 250 milja upotrebe nakon čega se vraćaju kompaniji koja će ih iskoristiti za pravljenje novog para. Nema otpada, a pretplata omogućuje korisnicima da stalno dobijaju najbolju tehnologiju koja dolazi iz laboratorija. Nešto poput Netfliksa, samo za patike.

Kompanija je uvjerena da ima dovoljno mušterija koje će prihvatiti cirkularni model poslovanja iskazan maksimom "posjedovanje usluge umjesto proizvoda". Zato novi proizvod i reklamira riječima "patike koje nikada nećete posjedovati" i "posjedujte trčanje umjesto patika".

Za sada se zna da par ima samo 200 grama, da će se praviti u bijeloj boji i imaće gazište od pjene. Patike se prave od 100% reciklabilnog materijala, korišćenjem tehnologije koja ranije nije upotrebljavana, pa je potrebno vrijeme da se procedura razvije kako bi se zadovoljila održivost, ali i obezbijedilo da performanse proizvoda nisu ugrožene. U kompaniji očekuju da će novi proizvod na tržištu biti dostupan na jesen slijedeće godine, ali već sada pozivaju zainteresovane da rezervišu svoj par.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.