NavMenu

U avgustu zabilježeno 72% manje dolazaka turista

Izvor: Mina Srijeda, 30.09.2020. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Nikodi)
U Crnoj Gori u avgustu 2020. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 72,7% manje dolazaka turista u odnosu na avgust 2019. godine.

Broj ostvarenih noćenja manji je za 73,2% nego u istom mjesecu prošle godine. Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 68,5% ostvarili su strani, a 31,5% noćenja ostvarili su domaći turisti, saopštio je Monstat.

U prvih osam mjeseci 2020. godine ostvareno je 77,9% manje dolazaka i 80,9% manje noćenja turista nego u istom periodu prethodne godine.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u avgustu 2020. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (92,3%), planinskim mjestima (3,4%), glavnom gradu (2,1%) i ostalim turističkim mjestima (2,1%).

Iz Monstata objašnjavaju da kolektivni smještajni objekti uključuju hotele, pansione, motele, turistička naselja, odmarališta, hostele, kampove i sl. S druge strane, ne uključuje individualni, tzv. "privatni smještaj" - smještaj u kućama i sobama za iznajmljivanje, kao i u turističkim apartmanima.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.